7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Yerel seçimlerde il genel meclisi oylarının yüzde 12 olması MHP’yi cazip parti yaptı.

Önce AKP, ardından CHP saflarında yüzmek isteyen Zeki Çakan, son liman olarak MHP’yi tercih etti.

Zeki Çakan’ın aday adayı olmadan 20 gün önce DİSK ziyaretinde ‘Benim yuvam burasıdır’ demesi, Ülkücü tabanda büyük tepki almıştı.

MHP ve Ülkücü taban il merkezinde olduğu gibi ilçelerde de “Zeki Çakan birinci sıra olursa kan içeriz, partimize oy vermeyiz.” görüşünde birleştiler. Yüzlerce kişi beni arayıp bu konuda tepkilerini dile getirdiler. MHP ve Ülkücüler kan vermiş şehit olmuş, Zeki Çakan 1980 öncesinde TKP’li bir isimdi. Şimdi çıkmış bizden oy isteyecek. Böyle bir olay yaşanmamalıdır. Zeki Çakan MHP’yi bölüp parçalayacak bir isimdir. MHP il başkanı yeni yetme olduğundan bizim yaşadıklarımızı bilemez. Biz bu dava için şehit olduk, mahpus yattık. İstikbalimizden olduk. Zeki Çakan o günlerde yıllarda bizim karşımızda saf tutmuş bir isimdir.

MHP Genel Merkezi böyle bir tercih yaparsa çok yanlış yapar. MHP genel merkezi önce bir kamuoyu araştırması yapsın Zonguldak Halkı nasıl bir milletvekili istiyor tespit etsin, sonra karar verilsin. Zeki Çakan Zonguldak’ta üç beş kişinin milletvekili olur. Birilerini zengin yapar.

Zeki Çakan’ı aday yapabilmek için var gücüyle çalışan Hamdi Ayan, “Cevat Ön ve Mevlüt Özdemir, Ereğli adayımız Dr. Ercan Yalçın’ın önünü açmak için çekildiler.” diyerek Ülkücü camiadan gelecek tepkilerin önünü kesmek istemişti ancak daha sonra ortaya çıktı ki Cevat Ön ve Mevlüt Özdemir resmen, aday adaylığından çekilin bizim üçüncü sıra adayımız Dr. Ercan Yalçın olacaktır, cümlesi karşısında çekilmişlerdir.

Halep ordaysa arşın burada. Kendileri yaşıyor, onlara bir sorulsun. Bu isimler Zeki Çakan ismine ne kadar sıcak bakıyorlar?

Ereğli’de MHP oyları 10 binin üzerine çıkmışken bırakın üçüncü sırayı, ikinci sırayı aday olarak Ereğli almalıdır. 

Doğru oturup doğru konuşalım bugün aday adayı olan kaç isim, Zeki Çakan birinci sıra olursa oy verir?

Zeki Çakan, Ali Cengiz oyunları ile MHP birinci sıra adayı olursa Ülkücü taban ve Türk Milliyetçileri kesinlikle içlerine kan akıtıp oy vermeyecekler. MHP Genel Merkezi bu gerçeği mutlaka görmelidir.