Kırk yıllık gazeteciliğimin büyük bölümünü, spor yazarı olarak geride bıraktım.
Öyle ilginç olaylara tanık oldum ki, yazmaya başlasam en az iki üç sayfalık bir kitap olur.
Gerçekten çok garip kentte yaşadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Günün birinde birisi gelip bu kenti bir yerlere taşımak adına görev yapmak istediğinde, kendisine rakipleri değil bu kentte yaşayan birileri engel olmak için seferberlik başlatırlar.
Sevgili başkan Caner, bu takım bugünkü adı süper lig olan ligden üst üste attığı taklalarla, yediği darbelerle amatör lige kadar bir takım oldu.
Zonguldak Kömürspor takımının seninle birlikte alacağı sonuçlar önce merak yarattı. Sonradan da sonuçlar beklenmeye başlandı.
Maddi sıkıntı yaşayan Zonguldak Kömürspor’un amatör ligde neler yapacağı merak edildi.
Size yakın bazı yöneticilerde Kömürspor yeniden profesyonel lige adım attı.
Geride bıraktığımız sezonda, bir üst lige çıkmayı kıl payı kaçıran bir takımın taraftarının gönlünde taht kurarken, Sultan Süleyman unvanıyla ödüllendirildiniz.
Şunu özellikle bilmenizi isterim. Bu kentte vefasız insanların yanı sıra vefalı insanlarında var olduğunu birlikte gördük.
Bu haftaki yazımı tamamlarken bir gerçeği hatırlatmak istedim.
Yıllar önce o günkü adı Zonguldakspor olan takımın başkanlığına getirilen iş adamı İsmail Recai Şanlı göreve başladığı ilk günden itibaren hak etmediği bir takım yakıştırmaların muhatabı olmaya başladı.
Nedeni apaçık ortada Zonguldakspor takımı ligin başlamasıyla birlikte aldığı başarılı sonuçlarla zirve mücadelesi yaparken, çiçeği burnundaki başkan için önce, Belediye başkanı olacak söylemleri içermeye başladı.
Ardından yapılan Milletvekili seçimleri içinde başkanın bu seferki teşhisi milletvekili olacak dediler.
Başkan Şanlı bu söylentilere gülüp geçerken bu tür beklentilerinin hiçbir zaman olmadığını vurguladı.
En büyük ideali bu kenti, Zonguldakspor takımına tesis yapmak için çırpınırken, istediği arsa tahsisi hiçbir zaman yapılmadı.
Sonuç başkan Şanlı kendi söyledi, kendi duydu.
Bilmem anlatabildim mi sevgili başkan Caner…