Tarihi binalar, bir bir yok ediliyor…

AĞAÇTAN NE İSTEDİNİZ?

Zonguldak’ta inşaat rantı baş döndürücü hızla ilerliyor. Kent tarihini yıka yıka bitiremeyen inşaatçılar, Tarihi Fransız evini yıktıktan sonra şimdi de dev ağacı kesti. Ağacın kesilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, “Bir mirasyedi gibi bütün değerleri bir bir talan ettiler. Gece vakti Anıtlar Kurulu'nun parselli arazisinde bulunan ağaç kesildi. Tescilli binaya da zarar verildi. Yazıklar olsun. Buna bir dur diyen olmayacak mı?” dedi.

Yaşanan inşaat tozları ve gürültüsü nedeniyle zor günler yaşayan mahalle sakinleri, Halkın Sesi’nin Whatsapp hattından tepkisini dile getirdi.

Ağacın kesilmiş halini gazetemize ulaştıran mahalle sakinleri, “AKM’nin karşısında Anıtlar Kurulu’nun koruma altında olan evi öyle ettiler böyle ettiler belediye ve yer sahibi bir olup yıktılar. Firma şimdi de diğer evi yıkmaya, yok etmeye çalışıyor; kimse bana mısın demiyor. Ağaç kesildi gövde alıp gitmeye hazırlandı. Ama diğer dallar evin üzerinde, ne yürek yarası, milli değerler böyle birileri sayesinde yok ediliyor.” ifadesini kullandı.