Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, eskiyen çöp koyteynerlarını yenilemeye başladıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yerel yönetimler olarak çevre ve insan ilkesini benimsemiş olmanın önemine değinerek,belediye basın bürosu kanalıyla yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamaları için modern çözümler üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberinde Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Tatar ve İncivez Mahallesi Muhtarı Hüseyin Cevher ile birlikte yeni ve modern olan çöp konteynerlarını inceledi.

             İlk olarak İncivez Mahallesi Çaybaşı Sokak’a yeni ve modern çöp konteynerı koyduklarını söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Şehrimizde atıkların toplanması için; 400 ve 770 litre çöp konteynerları kullanılmaktadır. Şehrimizin bazı bölgelerinde günde 4-5 sefer çöp toplama hizmeti yapılmaktadır. Bu bölgeler merkezi yerler olup, özellikle iş çıkışı saatlerinde trafiğin yoğun olması temizlik hizmetini zorlaştırmakta, aynı zamanda trafiğin aksamasına neden olmaktadır. Bu bölgelerde çöp toplama sıklığının azaltılması için mevcut konteyner sayısının arttırılması, gerek alan gerekse de estetik açıdan mümkün değildir. Yapılan pilot çalışmada; ilk etapta 15 adet 3000 litre çöp alma kapasiteli yerüstü çöp konteynerları şehrimizdeki bazı noktalara yerleştirilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Bu modern sistemler ile, çöp toplama kamyonu ile yapılan sefer sayısının, kamyon trafiğinin, yakıt tüketiminin, kullanılan araç sayısının ve iş gücü gereksiminin azaltılması hedeflenmiştir. Şehrimizde, yeraltı koşullarının (su, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik hatları vb) uygun olduğu yerlerde yeraltı konteynerlerinin, yeraltı koşullarının uygun olmadığı yerlerde ise büyük hacimli yerüstü konteynerlerinin kullanımına yaygın olarak geçilmesi hedeflerimiz arasındadır. “ şeklinde konuştu.