“Avrupa Hareketlilik Haftası” 2002 yılından itibaren her sene düzenlenmektedir. Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda Avrupa Komisyonu’nun desteklediği bu kampanyanın amacı ise sürdürülebilir ulaşım önlemleri almak ve bunların kullanılmasını destekleyerek teşvik yaratmaktır. 2014 yılında 44 ülkeden toplam 2013 şehir kampanyaya resmi olarak katılmıştır. Sadece 2014 kampanyasının sonucu olarak, daha çok bisiklet ve yürüyüş altyapılarına, toplu taşımacılık hizmetlerinin geliştirilmesine, ulaşım erişilebilirliğinin artırılmasına ve sürdürülebilir seyahat davranışlarıyla ilgili farkındalık yaratılmasına odaklanan 8 543 daimi önlem uygulamaya başlanmıştır.

Lefkoşe, bu hafta, 16- 22 Eylül tarihleri arasında, Avrupa’nın dört bir yanından 2000’den fazla şehirle birlikte “2015 Avrupa Hareketlilik Haftası’nı” kutluyor.

Bartın Caddelerinde pedal sesleri

 “Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği’nin” Bartın Valiliği ile ortak çalışması takdiri hak etti. “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında bir etkinlik programı düzenledi. Şehrin Valisi Seyfettin Azizoğlu’ da hazırlanan etkinliğe katılım sağladı. Yaşanabilir daha temiz bir kent için; çevre kirliliğini, karbon salınımını ve gürültüyü azaltmak, trafiği kent merkezinde hafifletmek, park problemini azaltmak ve kısa-orta mesafe ulaşımının daha rahat sağlanabilmesi için bisiklet kullanımını artırmak, toplu ulaşım alternatiflerini teşvik etmek amacıyla, Bartın Valiliğinin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve “Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği’nin” ortak çalışması olarak “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında şehir içi bisiklet turu düzenlendi.

Kaynak: http://www.bartin.info/guncel/bartin-caddelerinde-pedal-sesleri-h20873.html