Zonguldak Barosu Başkanı Özel Eroğlu kendini ziyaret ederek gittikçe ağırlaşan çevre sorunları konusunda hukuksal destek isteyen TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan ve Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk’e çevre komisyonu kuracaklarını söyledi.

 

TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan ve Zonguldak çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Zonguldak Barosunu ziyaret ederek Başkan Özel Eroğul ile bir süre görüştü. Yeni Adliye binasındaki Baro odasında yapılan görüşmeye, Zonguldak Barosu avukatlarından Semra Derbent Parim de katıldı. Aydan ve Öztürk Zonguldak’ın gittikçe ağırlaşan çevre sorunları konusunda Baro’dan hukuksal destek isterken, Eroğul, Zonguldak Barosunun bir çevre komisyonu kurarak çevre örgütlerine her türlü hukuksal desteği vereceğini söyledi.

 

GÖZ YUMAN BÜROKRATLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Toplantıda özellikle gelecek ay baca gazı arıtma tesisi (Desülfürizasyon ünitesi) olmadan çalışma izni sona erecek ÇATES’in durumu, Kilimli’ye yapımı planlanan gemi söküm tesisi, yeni termik santral projeleri, kentte yaşanan hava kirliliği, Alaplı’da altın madeni arama çalışmaları gibi bir dizi konu özel olarak ele alındı. Özellikle ÇED süreçlerinde proje sahaları içinde kalan doğal varlıkları yok sayan raporlar hazırlayan kamu görevlileri, imar mevzuatına aykırı ruhsat düzenleyen, kaçak yapılaşmaya göz yuman yerel yönetimler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar verilen toplantıda, daha yaşanabilir bir Zonguldak için birlikte mücadele vermenin önemine de değinildi.