Eski termik santrallere baca gazı filtresi olmadan 2 yıl çalışma ruhsatı veren yasal düzenleme geri çekildi.

Zonguldak’ın başını çektiği ülke çapındaki çevreciler ve bazı milletvekillerinin duyarlılığının da etkisiyle yasanın geri çekilmesi, olumlu karşılandı.

Ömrünü doldurmuş en az 10 termik santrale 2 yıl daha baca gazı filtresi olmadan çalışma imkanı veren Maden Kanunu Teklifi’ndeki 45’inci Maddeye tepki karşılık buldu. Söz konusu madde Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partinin ortak önergesi ile geri çekildi. Maddenin çekilmesi için Meclis’e 60 bin imza verilmişti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konuyla ilgili sosyal medya hesabından “Hep birlikte başardık!” başlıklı not düşerek, şu ifadelere yer verdi:

“45.Madde önergelerimizle geri çekildi! Zonguldak İlimiz Çatalağzı Beldesindeki termik santral dahil olmak üzere, ülkemizdeki toplam 10 adet özelleştirilmiş olan termik santralin zehirli atıklarıyla çevreyi 2 yıl daha kirletmesine izin veren kanun maddesini hep birlikte iptal ettirdik. Emeği geçen tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına ve doğasever halkımıza teşekkür ediyorum. Mücadelemize her zaman devam ediyoruz. Sevgiler, Deniziniz”