Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz dernek merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak kentin içinde bulunduğu duruma değindi. Gürbüz yazılı açıklamasında şöyle dedi:
Bozuk yollar, çamur deryası ara sokak ve caddeler, bitmek bilmeyen inşaatlar ve yarım yamalak binalar ve binalarda  yaşamak zorunda olan insanlar, mantar gibi daracık alanlarda biten binalar, otoparksız evler, merkezdeki karışıklıklar,çözüme ulaşamayan mezbelelik lavuar alanı, hızla ilerleyen yeni termik santral ünitesi , kaldırımlara yayılan esnafın umursamazlığı, bunlara yapacak hiçbir şeyi olmayan belediyenin durumu…
Seçim arifesinde göreve gelecek milletvekillerimizden şimdiye kadar hizmet edilmeyen bu şehir için çok şeyler bekliyoruz.. ‘Herşey Zonguldak İçin ‘sloganının hakkını verenler olsun, hizmeti siyasetle sınırlamayan vekillerimiz olsun istiyoruz. Bu şehirden seçilip sadece törenlerde göreceğimiz vekillerimiz olmasın.
 
Bu şehir terk edilmişliğin acısını çıkarmak istiyor.Yaşanacak bir kent olmak istiyor.
 
Hiç hizmet gelmeyen bu  kuralsız şehir için  ne söyleyebiliriz ki..
 
Sevgili Zoguldaklılar …Hizmet isteyin,zorlayın , isteklerinizin peşinde olun , temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı..
 
                                                                                                                                                                           
                                                                             Zonguldak Çevre Koruma Derneği Y.K.Bşk
             
                                                                                       Meltem Gürbüz