Zonguldak’ın en güzel koylarından Uzunkum plajının etrafının çöplerle kirletilmesi, çevreye duyarlı vatandaşları isyan ettirdi.

Uzunkum plajını dolduran Zonguldaklılar, masmavi deniz ile yemyeşil doğanın arasında kumsalda güneşlenmenin keyfini çıkarırken, plajın hemen yanına manzara seyretmeye gelenler tarafından çöp atılması, tepkilere neden oldu.

Bu fotoğraflar, Gazetemiz yazarlarından olan ve şiir ile fotoğraf sanatçılığı üzerine de çalışmaları bulunan Gülden Işık tarafından çekildi. Yazarımız Gülden Işık, “Manzaraya karşı yiyip içiyor, sonra da olduğu yere atıp çekip gidiyor; oysa az yakınında çöp kutusu var” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Işık’ın objektifinden yansıyanlara duyarlı vatandaşlar yorum yağdırdı. Vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Evleri temiz olsun da dışarısı pis olsun onları ilgilendirmez. Bu kültür meselesi henüz köylülükten kurtulamadık ileri ülkelerde köylü toplumdan sanayi toplumuna geçiyor ve evrimleşerek ögreniyor biz henüz köylülüğü yaşıyoruz. Trafik ışıklarında köpekler bile yeşil ışıkta geçiyor insanlar kırmızı ışıkta geçiyor. Gerisini zonguldak halkı düşünsün.”

“Sorumsuz ve pis insanlar o kadar çok ki, çöpü sokağa atmakta sakınca görmüyorlar”

 “Bunu yapanlar insan değil.Doğa düşmanı iğrenç yaratıklar..”

Haber: Abdullah Karabacak