Kozlu sahilini kaplayan evsel ve tıbbi atıkların, 12 yıl önce terk edilen şehir çöplüğünün boşaltılmamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. 12 yıl önce Sapça bölgesindeki yeni yerine taşınmasına rağmen, eski çöplük alanının(benzin istasyonunun karşısı) altında 40 yıllık biriken çöplerin boşaltılmaması ve ciddi bir metan gazı patlaması riskini taşıdığı kaydedildi.

Kozlu sahilinde suyun üstünde yüzen çöplerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından tehlikeye dikkat çeken Zonguldak'ın eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, "Bbenzin istasyonu karşısındaki çöp döküm alanını 2009 yılında kapattık. Kapatılan çöp alanlarının çevresel önlem olarak rehabilitasyonunun yapılması gerekirken aradan geçen 12 yıldır halen bir şey yapılmadı. Bu alanda 40 yıldır depolanmış katı ve tıbbi atık var. Bunlardan kaynaklanan binlerce metreküp depolanmış metan gazı var. Yaklaşık 12 yıldır eski belediye başkanı olarak gerek sosyal medyada, basında ve bazı yetkililerle bir an önce çalışmalara başlanması için uyarılarda bulunmamıza rağmen her kes üç maymunu oynadı, oynamaya da devam ediyor.

Dalgaların kapatılan çöp alanının tabanındaki biriken çöpleri almasıyla bu çirkin ve sağlıksız görüntüler ortaya çıkıyor." ifadesini kullandı.

BİR AN ÖNCE BOŞALTILMASI LAZIM!

Yetkilileri bir kez daha göreve davet ettiğini belirterek, uyarılarını şöyle sürdürdü:

"Bir an önce kapatılan çöp alanının denizle birleşen yerlerdeki koruma alanlarındaki duvarların yapılması ile birikmiş metan gazlarının boşaltılma çalışmalarına başlanması gerekir. Bu işlerin beklemeye tahammülü yok. İnsan sağlığı her türlü siyasetin üstündedir. Biz ayıbın en zorunu çöp dökme alanını 12 yıl önce kapatarak ortadan kaldırmıştık. Şu anki ayıbı ortadan bir an önce kaldırmaları için de yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyorum"

(Halkın Sesi)