Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesindeki Çatalağzı Termik Santrali, filtresiz baca kullanımı nedeniyle yılbaşı gecesi mühürlendi. 

Ülke genelindeki 13 santral için verilen ek süre doldu. Santral firmaları bacalarına filtre sistemini takıp çevre izni alıncaya kadar üretimi yapamayacak. ÇATES'te çalışan 450 işçi ve ailesi ise işletmenin nasıl bir yol izleyeceği ve önümüzdeki günlerde işlerinin başına yeniden dönüp dönmeyecekleri konusunda tedirginlik yaşamaya başladı.

ÇATES yöneticilerinin önümüzdek igünlerde nasıl bir adım atılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin çeşitli illerindeki yaklaşık 15 termik santrale baca filtresi takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifi, AKP ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Çevrecilerin de büyük tepki gösterdiği kanun teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edildi. Manisa'nın 108 bin 981 nüfuslu ilçesi Soma'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanun teklifini veto etmesi sevinçle karşılandı.

SOMA VE ÇATALAĞZI TERMİK SANTRALLERİ MÜHÜRLENDİ

Yetkililer de termik santraldeki 3 bacaya filtre takılması için 1 ay süre verdi. Süre 1 Ocak'ta doldu ancak bacalara filtre takılmadı. Ekipler, gece yarısı harekete geçti. Yetkiller, yeni yılın ilk dakikalarında polis ekipleri eşliğinde gittikleri Soma Termik Santrali ile Çatalağzı Termik Santrali'ni mühürleyerek faaliyetini durdurdu.

Halkın Sesi