Merhaba Zonguldak, yıllardır hep konuşuyoruz, yazıyoruz, şikâyet ediyoruz. Zonguldak neden her geçen gün kan kaybediyor diye. Nedenini bilen veya bulan var mı? Eminim ki herkes içinden bundan kolay ne var diyordur. Cevabı da ilk başta da siyasetçilerimiz bize sahip çıkmıyor olacaktır. Evet, haklısınız nedenlerden biri de budur. Ben biraz farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Bizler Zonguldaklı olarak gerçekten şehrimize sahip çıkıyor muyuz? Bizim sahip çıkmadığımız, oy verdiklerimizi sorgulamadığımız bir ortamda bunu ne kadar savunabiliriz.

 

Yazının başında belirttiğim gibi eğitim şart. Eğitim araştırmayı, sorgulamayı, değerlendirmeyi

Beraberinde götürür. Bizi temsil edenlerin su ana kadar Zonguldak için resmi olarak neler yaptıkları konusunda bilginiz var mı? Ben sizin için araştırıyor ve takip ediyorum. Sizin oy verdiğiniz vekiller Zonguldak’ın sorunları dışında tüm Türkiye illeri adına araştırma önergeleri sundular. Diyarbakır, Aydın, Antalya, Kocaeli, Malatya vb. örnekleri çoğaltabiliriz.

Sayın Köktürk’ü burada es geçemem. Çünkü bir tek kendisinin Zonguldak için vermiş olduğu bir araştırma önergesi bulunuyor. Ereğli Tersaneler Bölgesinin sorunlarının araştırılmasını istemiş. Aslına bakarsanız 241 araştırma önergesinde imzası bulunan en çalışkan vekilimizde diyebiliriz.

 

Bunları neden mi yazıyorum?

Çünkü Zonguldak’ın bugün ki hale gelmesi içimi acıtıyor. Uzakta olsam yakındayım, her şeyiyle her gün takipteyim. Her gün yeni projeler üreten, istihdama katkı sağlayan, sosyal hayatı geliştiren, tesislerini artıran illeri gördükçe bizi yönetenleri sorgulamak

İstiyorum. Diğer iller bizden zengin ya da daha akıllı değil sadece eğitimin verdiği araştırmayı ve fırsatları değerlendiriyorlar. Birçok AB projesi ve devlet teşvikleri çıkarıldı. Bunların kaç tanesinden yararlanıldı bilen var mı? Zonguldak için çok problem görülen sorunlar aslında birer proje oluşturularak çözülebilir. Eğer siz ve sizi yöneten vekilleriniz bunu gerçekten istiyorlarsa ben her hafta bir çözümle karşınızda olacağım.

 

Sevgiyle kalın,