Saldanlı, halka rakip olmayacaklarını, 7Ağustos’ta ÇED toplantısında halk istemezse yeni santral yapmayacaklarını söyledi. Zonguldaklı yerel maden şirketleri üretebildiği sürece, kömür almaya devam edeceklerini söyleyen Saldanlı, çevresel etki anlamında bölge halkının eksik bilgilendirildiğini, çevreci bir enerji şirketleri olduklarını belirtti.

İşte o basın toplantısından önemli satırlar:

 “Enerji çağdaş yaşam sitilimde çok önemli… Enerji yoksa hepimizin hayatı alt üst oldu… Türkiye kişi başı elektrik üretiminde dünya standartları civarında… Bugün Türkiye’de elektrik dağıtımının yüzde yüzü özel sektör tarafından yapılıyor. Üretilen enerjinin ise yüzde 60’ı özel sektör üretiyor…

Bereket Enerji bir Anadolu grubudur…

Grubumuz Ege bölgesinin elektrik dağıtımını yapıyor… 5 milyona yakın müşterimiz var. 10 bin çalışanımız var… Elektrik demek iş demek aş demek…

Özel sektörle Avrupa’nın en ucuz elektrik kullanan üçüncü ülkesiyiz…

Bizim için belli prensipler var… Birincisi bilime uygun davranmak… Çünkü enerji teknolojik bit yatırımdır. 10 bin personelimizin çoğu teknik ve vasıflı…

Halkın yararı bizim için son derece önemli…

8 sente satılıyor ve ama 1 kilovat elektriğin yokluğunu maliyeti 3 dolar…

Biz ÇATES’te bize verilen sürede çevreye zarar veren etkileri en aza indireceğiz.

İlave bir ünite yapacağız… Halkımıza soracağız. Halk istemiyorsa yapmayacağız. Halka rağmen hiçbir şey yapılamaz. Halktan kaçmak diyalogdan kaçmak bizim işimiz değil. Neticede kararı halk verecektir.

ÇATES yöreye ne faydalar getiriyor.

Bize yerli üreticilerin getirdiği tüm kömürü almışız. Kimseyi geri çevirmedik.

186 milyon liralık kömür almışız. Bunun 120 milyonluk bölümü buraya harcanmış.

Şirketimizin merkezi Denizli olmasına rağmen Zonguldak’a dışarıdan hiç kimse getirmedik. BU santral burada durduğu sürece fayda üretmeye devam edeceğiz. Birinci derece önceliğimiz halkın yararıdır. Şirketimiz bu bölgede zarar etmektedir. Sistemi iyileştirerek kara geçmek için sabrımız var.

Eylem yapmak Anayasal bir hak.Biz kararımızı 3-5 kişiye sorarak almayız. Göstergemiz ÇED toplantısından çıkacak sonuçtur.

Biz yardımlar yaparız. Yörenin özellikle eğitimine katkı sağlarız. Burada böyle bir talep noktasında bilgim yok.

Bir belediye başkanının böyle bir nedenle reaksiyon gösterdiğine de inanmıyorum…

Doğal kaynaklarını kullanmayan bir ekonominin ileriye gitme şansı yoktur. Biz bize gelen tüm kömürü aldık. Biz biliyoruz ki bu yörede iş demek aş demek. Yetiştirilemezse ithal kömür…

Bugün TOKYO’nun orasında Almanya’nın ortasında termik santraller var… Bunlar çevreyle uyumlu santraller. Bu santraller atık ısıdan evleri ısıtıyor… Bilime uygun olduktan sonra bunlar yapılmalı…

Biz vatandaşın eksik bilgilendirildiğini düşünüyoruz…

Ticari hayatta şirket yöneticilerinin pek fazla hakkı yoktur. Ne dşr bu kural ayakta kalmak. Devlet bile zarar etse vatandaştan çıkıyor demektir. Biz zarar etmeyecek bir maliyetle bu kömürü almak zorunda değiliz. Bu işçiye parayı verebilmek kömür üreticisine para verebilmek için buna mecburuz. Üretmek demek makul fiyatlarla üretmek demektir. Ben özel sektörün hem devletin makul fiyatlarla üretebileceğini düşünüyorum…

Özel sektörle TTK’dan bundan sonraki süreçte aynı fiyattan kömür alacağımız anlamına gelmez…

Önce bir kar etmemiz lazım. Sonra şehrin sosyal sorumluluk projelrine

Yaklaşık 600 kişi istihdam edeceğiz.

Biz halkın yararına bir şeyler yapmak istiyoruz…

Çevreye ve işe duyarlıyız…

Yatırım demek risk demektir. Bizden en ufak bir endişeleri olmasın…

Şuanda kömür üretimine girmek gibi bir düşüncemiz yok. Bu bir uzmanlık işi… Belki ileri de olabilir. Onlara rakip olmak istemeyiz… Maden şirketlerinin rödevansı düşürülmeli…

Yerel yönetimlerle oturur konuşur anlaşırız. Eksik

Bu yöreni ekonomisi kömür ve santral arasında sıkışmış. Bizim de farklı yatırımlarımız olduğunda yöreyi düşüneceğiz. Güneş santral konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu bir niyet bunun maddiyata dönüşmesi zaman alıyor.

Kül barajımız şimdilik yeterli. Çimento fabrikası düşünüyoruz. İlave bir yatırım yapılması gerekiyor…

Her halükarda dünya standartları kullanılacak…”