Orman Genel Müdürlüğü tarafından Zonguldak Bölge Müdürlüğüne yeni tahsisi yapılan ekskavatörün  üretici firmasının teknik yetkilileri tarafından  iş makinesi operatörlerine Bartın İşletme Müdürlüğünde eğitim verildi. 

Bölge müdürlüğü basın bürosundan verilen habere göre Eğitime Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan, Makine İkmal Şube Müdürü Ayhan Arat, Bartın İşletme Müdürü ve operatörler katıldı. 

Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan yaptığı konuşmada operatörlük yapacak  kalifiye elamanların önemine değinerek “yetenekli operatörlerin orman yollarının yapımında rol oynadıklarını belirterek özellikle dozer ve greyder operatörlerinin yaptıkları bu orman yolları sayesinde yangınlarda gösterdikleri başarılı performansla bir çok büyük yangının önlendiğini  belirterek düzenlenen eğitimin teşkilata hayırlı olmasını temenni etti.
Düzenlenen eğitime Bölge Müdürlüğünde  ekskavatör, dozer, kepçe ve loader kullanan tüm operatörlere makine özellikleri, servis konuları ve kullanım teknikleri üzerine yetkili firmanın eğitimcileri tarafından eğitim verildi.