Bartın'ın Amasra ilçesine yapılmak istenen lavuar tesisi için planlanan ÇED toplantısı, köylü kadınların tepkisi sebebiyle gerçekleştirilemedi. 
Bartın'ın Amasra ilçesine yapılması planlanan lavuar tesisi, köylü kadınların tepkisine sebep oldu. Bartın ve Amasra’dan gelen Bartın Platformu üyelerinin de destek verdiği eylemde özellikle köy kadınları ellerinde tenekelerle ÇED toplantısının yapılacağı köy kahvesini erken saatlerde doldurdu. Kadınlar, şirket yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini toplantı salonuna sokmak istemedi. Yaklaşık 250 kişilik grup, 'Termik santral istemiyoruz' pankartları eşliğinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.
Köy kadınları “Biz bu şirket yokken çok daha huzurluyduk. Onlar yokken aç değildik. Şirket geldi köyümüzde huzur kalmadı. İşe aldığı köy gençleri ile bizi birbirimize düşürmeye çalıştı. Şirket bizi, 'kömür çıkartacağım santral kurmayacağım' diye kandırdı. Şimdi ise 'termik santral kuracağım' diyor. Bizim ölümüzü çiğnemeden buraya santral kuramaz" diyerek toplantıya izin vermeyeceklerini söyledi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinlerinden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Aydın ile şirket yetkilileri tepkiler üzerine kahveye giremezken, eylemci grup toplantının yapılamadığına dair tutanağın hazırlanarak köyün terk edilmesini istedi. Uzun süren müzakerelerin ardından sonuç alınamayınca tutanak tutularak toplantının yapılamadığı belirtildi. 
Tutanağın ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile şirket yetkilileri köyden ayrılırken, bir süre daha slogan atan grup da dağılarak eylemi sonlandırdı.