Zonguldak Artvin ili Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, Karadeniz'deki kirliliğe dikkat çekerek, "Karadeniz de artan kirlilik, balık türlerini, deniz canlılarını ve Karadeniz turizmini olumsuz yönde etkiliyor. Tehdit ediyor. Geçmişte Karadeniz de birçok balık türü varken, şimdilerde bu mevsimde bırakın balığı hamsi bile yok oldu." dedi.

Bekaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Uzun yıllardır çevre koruma konusunda ihmal edilen Karadeniz de tehlike çanları çalıyor. Karadeniz Avrupa'nın üçte birini başka deyişle 170 milyon insanın yükünü çekmektedir. Kirlilik ,aşırı avlanma ve deniz canlılarının yaşam alanlarının yol edilmesi sonucu Başta hamsi olmak üzere bir çok balık ve canlı türünün yok olma tehlikesi yaşanıyor.

Bu nedenle Kentimizde ve bölgemizde ki yetkilileri ve tüm yurttaşları bu tehdide karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Birleşmiş Milletler kalkınma programın desteklediği sivil toplum kuruluşları, Bilim insanları tarafından Karadeniz de yapılan çalışma sonuçlarına göre, Karadeniz de 1960 yıllarda ki çevre koşullarından çok uzaklaşıldığı ,Karadeniz de canlıların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirlemiştir.

Ayrıca Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve tarım örgütünün 2005 Yılındaki raporunda Balık stoklarının tehlikede olan 3 bölgeden birinin Karadeniz olduğunu açıklamıştır. Çevreyi Korumak tüm insanlığın görevidir. Bu bilinçle konu üzerinde her kesimi duyarlı olmaya çağırıyoruz." (Haber Merkezi)