Metruk binalar, Zonguldak gibi bir şehre “haritadan silinmişlik, unutulmuşluk” izlenimi yaratmakla kalmıyor. Emniyetin, itinayla önlemeye çalıştığı uyuşturucu olaylarına da ev sahipliği yapıyor. 

Soğuksu Pazar yerinin üzerinde bulunan harabe bina yıllardır öylece duruyor. Ak Partili eski meclis üyesi Sabri TIĞ’a ait olan virane hale gelmiş müstakil binanın, Zonguldak Belediyesi tarafından Mail-i inhidam kanunları çerçevesinde yıllardır neden incelenmediği ise akıllara soru işaretleri getiriyor?

Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, mahallelinin yıllardır bu binadan rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Şehrin Merkezi’nde böyle ‘hayalet binanın’ ne işi var? Virane haldeki bina, mahalleli adına sakınca teşkil ediyor. Kaldırılması için elimden geleni yaparım. Destek olurum. Halkın Sesi Gazetesi’ne de böyle bir haberi yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

İçerisinde alkol şişeleri ve uyuşturucu etkisi olan yapıştırıcı kutularının bulunduğu binanın duvarları da sprey boyalarla karalanmış vaziyette. Alt katı tamamen yıkılmış olan binanın üst katında ki zeminde ise büyük yarıklar var. Can kayıplarına sebep olabilecek metruk bina her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya…

DERYA AKTAŞ