Zonguldak’ta üç öğrencinin başlattığı proje Zonguldak Belediyesi ve Hayvan Hakları Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirildi. Üç öğrenci arkadaş kendi imkanlarıyla yaptırdıkları 20 adet kuş yuvası İsmet Önünü Parkı’nda bulunan ağaçlara konuldu. Proje imza atan üç öğrenci Damla Akıllı, Ecem Kahveci ve Selin Oğuz’a Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin tarafından teşekkür belgesi verildi.

“KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, üç öğrencinin hayata geçirdiği proje ile ilgili şunları söyledi: “Derneğimizle sürekli iletişim halinde olan 3 arkadaşımız kendi imkanlarıyla kuş yuvaları yaptırdılar. Bu kuş yuvalarını Zonguldak’ta uygun bölgeler seçilerek kuş yuvaları asıldı. Tabii ki bu bizi mutlu etti. Ülkemizin gündemi gereği morallerimiz bozuk. Ama bu çalışmalar dünyadaki hayvanları hatta kuşların yuvalarını önemseyen insanlar bizleri geleceğe dair mutlu ediyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Devamının gelmesini ve örnek olmasını diliyorum.”

“HER CANLI BİR DEĞERDİR”

Kuş yuvalarının ağaçlara konulduğu parkta demeç veren Belediye Başkanı Akdemir, “Her canlı bir değerdir. Onları da korumak aklı selim her insanında görevidir. Bizler eğitimci olarak çocuklarımıza hayvan sevgisini her dakika her saat aşılamaya çalıştık. Yavrularımızda öğretmenlerinden aldığı bu feyzi sosyal sorumluluk adı altında düşünerek hayata geçirmiştir. Özellikle şehrimiz yüzde 65’i ormanlarla kaplı şehir şehrimiz içerisinde gerçekten çok kıymetli ağaçlarımız var. Bizlerde korumaya özen gösteriyoruz.  Bu konuda emeği geçen gençlerimize teşekkür ediyorum. Bizlerde belediye olarak bu tür düşünceleri desteklemek, değerlendirmek bizlere düşüyor. Zonguldak’ımıza bu hayvan sever duygular canlıyı seven duygular üst seviyeye çıksın istiyoruz.” dedi.   (Aykut KARA)