Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Cihat Öztürk, dün öğle saatlerinde ÇATES tarafından çıkartılan fazla dumanın Çatalağzı halkını zehirlediğini belirtti.

Enerji Emperyalistlerinin doymak bilmediğini daha önceki önergelerinde de söylediklerini belirten Öztürk, Çatalağzı’nda çevre katliamının yaşandığının altını çizdi. İl Özel İdaresi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyen Öztürk, “Onursuz bir halde Çatalağzı’na saldırıyorlar. Şuan işletme ruhsatı olmayan fabrikaların üzerine iki tane ÇED’le birlikte 2 tane daha fabrika yapmaya çalışıyorlar. Batı Karadeniz bölge enerji pisliği haline gelecek. Bunun akabinde de çimento fabrikaları kurulacak. Çünkü küllerini çimento fabrikalarında kullanmak isteyecekler. Dediğimiz gibi Batı Karadeniz Bölgesi çok yakında çöplük olacak. Dün Çatalağzı’nda 14.00 ve 18.00 saatleri arasında fabrikaların vermiş olduğu kül derece olarak Avrupa Birliği normlarını bile aştı. Aşırı bir şekilde kül verdiler.” Şeklinde konuştu.

Çok hassas ve dikkat gerektiren bir süreç geçirildiğini belirten Öztürk, “Çatalağzı halkı çok büyük bir sıkıntı içerisine düştüler. Bunun için bu Anadolu insanının üzerine çok gidiliyor. Bizim bölgemizde terör yok, insanlar şehit edilmiyor ama insanlarımız o pislikten ölüyorlar. Onun için çok dikkat edilmesi gerekiyor ve çok fazla hassasiyet gösterilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DERYA AKTAŞ