Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde yaptığı eğilim yoklamasında 2’nci sıra çıkan ve kontenjan aday gösterildiği için seçimlerde partisinden 3’ncü sıra, hemen ardından yapılan 1 Kasım 2015 seçimlerinde de partisinden 4’ncü sırada milletvekili adayı olan Deniz Yavuzyılmaz, seçimlerde kullandığı brandaları kedi ve köpek kulübesi yaptı. Seçimlerde kullandıktan sonra toplanan ve depoda saklanan brandaları Turizmci Engin Zaman ile birlikte çeşitli sopalar ve çitalarla birleştirerek kedi ve köpek evleri haline getiren Yavuzyılmaz, dün de hazırladıkları kulübeleri Zonguldak Belediyesi’ne ait kedi evine teslim etti. Yavuzyılmaz yaptığı kulübeleri Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Suzan Arığ’a teslim ederken kentin çeşitli bölgelerinde  tespit ettikleri ve tespit edilecek yerlere kulübelerin koyulmasını isterken, “Hem atıl vaziyette olan malzemenin kullanılması, doğaya tekrar kazandırılması hem de doğanın bir parçası olan sokak hayvanlarımızın da bu soğuk havalarda başlarını sokabilecekleri, ısınabilecekleri, insanların şefkatlerini hissedebilecekleri bir yuvaları olsun istedik” dedi.

“DÜŞÜK MALİYET, BİRAZ ÇABA”

Atıl vaziyette olan brandaların düşük maliyet ve biraz çabayla sıcak bir yuvaya dönüşebileceğini ve bunun diğer milletvekili adayları ve milletvekillerine örnek olması gerektiğini de söyleyen Yavuzyılmaz, “5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince sokak hayvanlarının sokaklarda özgürce yaşayabilmeleri, güvence altına alınmış. Aynı zamanda onların tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılması ile ilgili konularda da belediyelerimize yetkiler verilmiş. Zonguldak merkezimizde belediyemizin bu anlamda faaliyetleri iyi bir noktaya doğru geldi. Ancak köylerde ve beldelerde çeşitli illerimizde halen daha bu konuda yapmamız gereken çok fazla şey var. Bizler de genel seçimlerde branda olarak kullandığımız evlerin balkonlarına astığımız parti ve adaylık brandalarımızın terslerini kullanarak çıtalar ve tahtalar vasıtasıyla Engin Zaman dostumuzla birlikte bir çalışma yaptık. Kediler ve köpeklerimiz için barınak yaptık. Hem atıl vaziyette olan malzemenin kullanılması, doğaya tekrar kazandırılması hem de doğanın bir parçası olan sokak hayvanlarımızın da bu soğuk havalarda başlarını sokabilecekleri, ısınabilecekleri, insanların şefkatlerini hissedebilecekleri bir yuvaları olsun istedik. Kedi evimize geldik. Daha önce tespit ettiğimiz hayvanların bulunduğu mahallelere gideceğiz. Köpek evlerimizi, kedi evlerimizin bir kısmını bırakacağız. Bir kısmını da kedi evimize vereceğiz. Onlar daha sonra ihtiyacı olan yerlere mutlaka ulaştıracaklardır. Zonguldak halkımızın sokak hayvanları konusunda çok sevgi dolu olduğunu ve çok büyük destek sağladığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu maliyeti çok yüksek olmayan sadece küçük bir çaba gerektiren kedi ve köpek evlerini herkesin yapmasını, uygun gördükleri yerlere bırakmalarını istiyoruz. Soğuk havalarda onlara sahip çıkmak istiyoruz. Çocuklar Kitap Okuyor etkinliği yaparken gittiğimiz yerlerde bir kısım köpek barınaklarını zaman kaybetmeden dağıttık. Tahmin ediyorum 10-15 arası yaptık, bir kısmını dağıttık.  Elimizde biraz daha branda var. Yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“KIŞ AYLARINDA SOKAK HAYVANLARININ İHTİYACI VARDI”

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Suzan Arığ ise yaptığı konuşmasında, yapılan çalışmanın özellikle kış aylarında sokakta yaşayan hayvanların ihtiyacının olduğunu belirterek, “Deniz Bey’e bu güzel farkındalık için teşekkür ediyorum. Gerçekten kış aylarında sokaktaki hayvanlarımızın ihtiyacı olan bir çalışmayı yaptılar ve bunu Zonguldak’ta ki hayvanlarımıza hediye ettiler. Ben Deniz Bey’in anlattıklarına aynen katılarak şöyle bir ilave yapmak istiyorum. 5199 sayılı hayvan hakları kanununun bir çalışması da il hayvan koruma kurulu toplantılarıdır. Bu toplantımızı geçtiğimiz hafta vali başkanlığımızın nezdinde yaptık. Bir acil eylem planı oluşturuyoruz. 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyondakilerin görevi, acil eylem planımız Zonguldak merkez ve Zonguldak merkeze bağlı belediyelerin dışındaki köylerimizdeki hayvanlarımızın kısırlaştırılması, rehabilitesi ve alındıkları yere bırakılması. Orman Su İşleri Müdürlüğü, Zonguldak Valiliği ve temsilciliğimizle beraber yapıyoruz. Zonguldak veterinerler odasına bağlı olan gönüllü Veteriner hekimlerimiz görev yapacaklar bize. Bu çalışmaları da Zonguldak’ta yaşayan sokak hayvanlarımıza hediye etmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Yavuzyılmaz yaptıkları kedi ve köpek evlerini teslim etti. (Umut ERSES)