KARABÜK ilinin sayılı turizm bölgelerinden birisi olan Yenice Şeker Kanyonu'nda yapılması planlanan  HES'le ilgili 9 kişilik bilirkişi marifetiyle 22 Nisan'da keşif gerçekleştirilecek.

22 Nisan'da yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesine  Pamukkale Üniversitesi'nden 7 Kastamonu Üniversitesi'nde den 2 bilim insanı katılacak. Yenice Platformu öncülüğünde Yazıköy ve Tır köyleri tüzel kişilikleri adına  Kastamonu İdare Mahkemesi'nde açılan iki davayla ilgili yapılacak bilirkişi incelemesi ve keşfinden sonra rapor tutulacak. Tutulacak rapor bir ay içerisinde üç nüsha olarak  mahkemeye sunulacak. Raporun içeriğine göre mahkeme kararını verecek.

22 Nisan Pazartesi günü saat 09.30'da başlayacak keşif ve bilirkişi incelemesinde Avukat Hüseyin Aksoy ile  davaya müdahil  olan Türkiye'nin en eski derneklerinden  Türkiye Ormancılar Derneği Avukatı Kemal Aybek savunma yapacaklar.

DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

22 Nisan'da yapılacak  keşif ve bilirkişi incelemesini izlemek üzere binlerce kişinin o gün Şeker Kanyonu'nda olması bekleniyor.  Çevre dernekleri de bu konuda Yenice Platformu'na destek veriyorlar.

Karabük TEMA, Zonguldak TEMA ve Ankara TEMA'nın destek için o gün Şeker Kanyonu'nda olacakları öğrenildi.  Yaşanabilir Zonguldak Platformu da davanın en büyük destekçilerinden. Zonguldak'a bağlı  şube olarak çalışan Karabük Çevre Koruma Derneği de HES mücadelesine destek veren kuruluşlardan birisi.

İstanbul  Üniversitesi Orman Fakültesi eski Profesörlerinden Doğan Kantarcı da Yenice'de olacak. Alanında  ve bu konularda uzman bir bilim insanı olan Kantarcı, ülkenin bir çok yerinde yaptığı çevre dostu çalışmalarla tanınıyor.

Yazıköy, Tir, Hisar ve Güney muhtarlarının da bu konuda çok duyarlı davrandıkları görülüyor. Karabük ve Zonguldak basını da her zaman olduğu gibi bu davanın en büyük savunucularından olma özelliğini  ortaya koyuyor.

 

Öte yandan Yenice içinden de destek açıklamaları geliyor. Yenice ve Yortan Belediyeleri, AKP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi örgütlerinin de 22 Nisan'da Şeker'de olacakları  bildirildi. CHP Karabük İl Örgütünün de o gün Yenice'de olacağı gelen bilgiler arasında.

Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay, " Bu dava Yenice'nin davasıdır. Gelecek kuşakların davasıdır. Böylesine önemli bir günde kimsenin suskun kalmaya hakkı yoktur. O gün herkesi oraya bekliyoruz. Şeker Kanyonu sadece Yenice'nin değil, aynı zamanda Karabük'ün, Zonguldak'ın, Türkiye'nin hatta dünyanındır. Doğanın özene bezene oluşturduğu bu güzelliği yok etmeye kimsenin hakkı yoktur. O nedenle,  başta Yenice olmak üzere  o gün Karabük, Zonguldak ve çevre il ve ilçelerden dostlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. O gün,  binlerce kişi orada olmalıdır" dedi.(Haber merkezi)