YENİCE ve çevre turizminin can damarı Şeker Kanyonu, 22 Nisan'da tarihi bir gün yaşayacak. Şeker Kanyonu'nunda yapılacak HES için Kastamonu İdare Mahkemesi'nde açılan davada yeni bir aşamaya gelindi. Edinilen bilgilere göre, Kastamonu İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Onur Akbaş, taraflara gönderdiği yazıda HES'in ve suların süresiz kullanım hakkı için açılan davayla ilgili olay mahallinde 22 Nisan'da keşif yapılacağını bildirdi.

Mahkeme tespit ettiği bilirkişilerin isimlerini taraflara tebliği etti ve itiraz olmaması halinde keşif ve bilirkişi incelemesinin 22 Nisan'da yapılmasının uygun bulunduğunu iletti.

Bilirkişi heyeti şu kişilerden oluşuyor. Prof. Dr. Koray Özcan ( Pamukkale Üniversitesi- Şehir Bölge Plancısı), Prof. Dr. Halil Kumsar ( Jeoloji Müh. Pamukkale Ünv.),  Prof. Dr. Abdullah Cem Koç ( Pamukkale Ünv. İnşaat Müh. Hidrolik),  Mehmet Genç ( Harita Kadostra Müh. Pamukkale Ünv.), Ulkiye Akgün ( Çevre Müh. Pamukkale Ünv.), Dr. Gürçay Kıvanç (  Biyolog- Limnoloji Pamukkukale Ünv.), Dr. Özkan Evcin ( Orman Entomolojisi- Kastamonu Üniversitesi), Dr. Kerim Güney (Orman Botaniği- Bitki Sistematiği, Kastamonu Ünv.), Dr. Güngör Bayram ( Ziraat Yüksek Mühendisi).

Keşif  ve bilirkişi incelemesi Şeker Kanyonu'nda 22 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 09.30'da yapılacak .

Yenice Platformu'nun öncülüğünde Yazıköy ve Tir köyleri tüzel kişiliği adına açılan davada, Avukat Hüseyin Aksoy, tanık dinlenmesini de istedi. Avukat Hüseyin Aksoy'un dinlenmesini istediği tanıklar  İsmet Cebecioğlu, Mustafa  Akay, Ünal Tolun, Adnan Kalaycı, Zeki Çaylı ve Murat Alan'dan oluşuyor.

Öte yandan, Yenice Platformu, tanıklar ve  davanın avukatı Hüseyin Aksoy, bugün saat 15.00'te Şeker Kanyonu'nda bir ön inceleme yapacaklar.

Yenice Platformu adına konuyla ilgili olarak Mustafa Akay, bir açıklama yaptı. Akay; " 22 Nisan'da yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesi için tüm Yenicelileri ve çevre kuruluşlarını Şeker'e bekliyoruz. Burada vereceğimiz görüntü, olayı olumlu etkileyecektir ve sonuca gitmemize katkı sağlayacaktır. 22  Nisan bize ,23 Nisan'ın  muştusu  olacaktır" dedi.