Çaycuma Belediyesi Velioğlu Mahallesi’nde yol genişletme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

Çaycuma Belediyesinin yol açma, genişletme çalışmaları aralıksız sürüyor. Daha önce yol çalışmalarının yapıldığı Velioğlu Mahallesi’nin bir başka bölgesinde, bu kez, araçların ilerlemekte güçlük çektiği yollarda genişletme çalışmalarına başlandı. Yıllardır yol sıkıntısı yaşayan mahalle sakinleri, yapılan çalışmalarını memnuniyetle takip ederken belediye yetkililerine teşekkür etti. Yapılan çalışmalarının ardından parke döşemesine başlanacağı bildirilirken, mahalle sakinlerinden Ramis Kocaman, “Özellikle kışın çok zor günler geçiriyorduk. Patika gibi yolumuz vardı, araç çıkamaz, greyder giremezdi. Hastamız olduğu zaman ambulans aşağıda meydanda beklerdi. Şu anda yolumuz açılarak genişledi. Evin önü açıldı. Bu hizmeti kapımıza kadar getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

 

KOCAMAN: “YAPINCA HERŞEY OLUYOR”

Mevsime Kocaman ise yaptığı konuşmasında, “Yapınca her şey oluyor. Kaç yıldır gördüğümüz göreceğimiz budur. Kapımızın önünde yol vardı ama bir araba zor geçiyordu. Çöp arabası geçmiyordu. Kışın, kar temizlemeye greyder gelemiyordu. Daha önce annem rahatsızlandı 3 saat ambulans bekledik. Bu sıkıntılarımız vardı. Ama şimdi yolumuz açıldı, çok memnunum. Yapınca her şey iyi oluyor. Biz de vatandaşız. Bir de yolumuzu parkeyle kaplarlarsa daha iyi olacak” diye konuştu.

 

TOÇU: “KANTARCI’YA KADAR HİZMET GELMEDİ”

64 yaşındaki Celal Topçu ise, şu ana kadar hiçbir belediye başkanının mahallelerine hizmet getirmediğini ifade ederek, “Bülent Kantarcı başkan olmadan buraya hiçbir hizmet yapılmadı. Kantarcı’dan Allah razı olsun. Bize güzel hizmet verdi, inşallah devamını bekliyoruz. Bir 5 sene daha başımıza gelecek inşallah. Bütün imkânlarımızı kullanacağız tekrar başkan seçeceğiz” şeklinde konuştu.

 

TOPÇU: “KANTARCI’YI BAKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”

Çaycuma’nın hizmet anlamında Zonguldak’tan daha üstün olduğunu vurgulayan Topçu, şöyle devam etti: “Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı Çaycuma’da başkan olarak değil de bir milletvekili, bir bakan olarak görmek istiyoruz. Hizmetlerinde bir 5 sene daha iyisini yapacağımızdan endişemiz yok.”

 

VERİMBAŞ: “GÜZEL BİR HİZMET OLDU”

Velioğlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Verimbaş ise yaptığı konuşmasında, daha önce araçların girmekte zorlandığı yolun genişleterek açıldığını belirterek, “Bu yol da özellikle kış aylarında çöp araçları geçmiyordu, greyder normal çalışma yapamıyordu, güzel bir hizmet oldu. İnşallah daha güzeli olacak. Önümüzdeki aylarda da inşallah parke çalışması yapıldıktan sonra güzel bir hizmet ortaya çıkacak. Vatandaşlarımız da gayet memnun” dedi.

 

KANTARCI: “YOL ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Ekiplerimiz hava koşullarına aldırmadan, Çaycuma’nın dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan temel altyapı hizmetlerini sürdürüyoruz, diğer yandan da rutin işlerimizi yapıyoruz. Yol çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Ulaşılabilir olmak çok önemli çünkü. Bu doğrultuda yeni yollar açıyor, hizmete elverişsiz şekilde olan yolları bir program dahilinde genişletiyor üst kaplamasını yaparak hizmete sunuyoruz. Doğalgaz çalışmaları nedeniyle Çaycuma’nın neredeyse kazma vurulmadık yeri kalmadı. Biz bu dönemde neredeyse tüm mesaimizi doğalgaz kazıları sonucunda ortaya çıkan sorunları gidermeye harcadık. Önümüzdeki dönemde yeni yol açma ve genişletme çalışmalarına daha çok ağırlık vereceğiz” dedi.

 

KANTARCI: “TÜM YOLLAR AYNI STANDARTTA OLACAK”

Yol açmayla, genişletmeyle meselenin bittiği anlamına gelmediğini de söyleyen Kantarcı, açıklamalarını, “Bunun ciddi bir de altyapısı da var. Onları da tamamlamak gerekiyor. Tüm bunlar doğal olarak zaman alıyor. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Önümüzdeki dönemde Çaycuma’nın elden geçmemiş yolu kalmayacak. Tüm yollar kent merkezinde yaptığımız yolların standardına getirilecek. Ana arterlerde ne varsa, en ücra sokakta da o olacak” diyerek tamamladı.