DİRENİŞTE 6. GÜN

Maaşlarını alamadıkları için ‘Ocakta Açlık Grevi’ başlatan madencilere aileleri ve çocukları direnişin 6’ncı gününde yürüyüş yaparak destek verdiler. Eylemcileri polis TOMA barikatı ile durdurdu

Yorumsuz…

Cemaat Operasyonu kapsamında kayyım atanan Balçınlar Madencilik’te çalışan maden işçilerinin başlattığı ‘Madenden çıkmama ve açık grevi’ne dün aileleri ve işçi arkadaşlarından destek geldi. Kilimli Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi maden ocağına yürümek isteyince Bölüm Meydanı’nda polis barikatı ile durduruldu. Bazı kadınlar sinir krizi geçirirken öfke kusarken madenci yakınları yürüyüşünde ise ‘Zonguldak uyuma madencine sahip çık’ , ‘Madenci burada Zonguldak nerede’ şeklinde sloganlar attı. Valiliğin provakasyon uyarısı katılımı olumsuz yönde etkiledi.

GMİSİ YUHALADILAR

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Kilimli’de kendilerini bir ocağa kilitleyen işçilerin yanına görüşmek için giderken işçiler kendisiyle görüşmeyi kabul etmedi. Ardından ailelerin ve DEKA Madencilik işçilerinin eylem yaptığı alana gelen Demirci ve beraberindekiler işçiler ve aileler tarafından uzun süre yuhalandılar. Eylemde polisin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

“ÇATIYA ÇIKMADAN ÖNCE NEREDEYDİNİZ?”

DEKA Madencilik İşçi Temsilcisi Cemal Akın, Genel Başkan Demirci’ye sitem ederek “İşçi temsilcisi sendika bizim yanımızda durmadı. 13 Nisan’da neredeydiniz. Biz madenci torunlarıyız, çatıya çıkmadan önce, madene girmeden önce neredeydiniz? Eğer gerçekten yanımızdaysanız yolumuzu açın” dedi. İşçiler ise sendikanın çözüm üreteceğine inanmadıklarını ve milletvekillerinin gelmesini istediler.

 

MİNİK ELLERİYLE KİTABINI OKUDU

Babası Cemil Yalçın’ın 13 yıldır çalıştığı maden ocağında 4 aydır maaşını alamadığı için yaptığı eyleme 1’inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Emre Yunus Yalçın’dan destek geldi. Eylemde ders çalışan küçük Emre protestocuların ilgi odağı oldu. (Mustafa Özdemir – Umut ERSES)