ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIMIZDIR

47. Maddeye dikkat!

YSP İl Başkanı Ali Topaloğlu yazılı bir basın açıklaması yaparak 5 Şubat’ta mecliste görüşülecek olan bir yasa maddesine dikkat çekti.

Topaloğlu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

5 Şubat'ta Meclis genel kurulunda görüşülecek olan Torba yasa tasarısındaki 47. Maddede, işletme ömrünü tamamlamış,İlimiz Zonguldak'ın da yer aldığı 10 Termik santrale 2 Yıl daha bacı gazı filtresi olmadan çalışma izni verilecektir. Bu Zonguldak ve yakın çevresi için daha çok hava kirliliği daha çok kanser , koah ve benzeri hastalık demektir.

 

2013 yılında kömürlü termik santrallerin özelleştirilmesi ardından , Anayasa Mahkemesi santrallerin çevre yatırımlarını tamamlamaları için 2019 yılının sonuna kadar süre tanımıştı. Bu altı yıl boyunca bu santraller zaten bizleri zehirledi. Şimdi buda yetmezmiş gibi bizleri iki yıl daha zehirlenmesi için meclisten karar çıkarılmak istenmektedir. Yanı meclis onayı ile zehirleneceğiz.

 

Özellikle Milletvekillerine sesleniyoruz Bu maddenin geçmesine izin vermeyiniz. Bu maddenin geçmesine izin veren Milletvekilleri Burada yaşanacak bu hava kirliliğine bağlı hastalıkların,ölümlerinde sorumlusu olacaklardır.

 

Bu yasa maddesine izin vermek cinayet demektir.Temiz hava haktır .İki yıl ertelenemez .

Hava kirliliği ,insan ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Akciğer kanseri ,koah,felç,ve çocuklarda otizme neden oluyor.

Buna izin vermeyelim. Bu yasaya izin onay veren Milletvekillerini her platformda teşhir edeceğiz.(Haber merkezi)