7 Mart 2015 tarihinde CHP’de yaşanacak Eğilim Yoklaması öncesinde aday adayları 10 bin 500 üyeye ulaşmak için birkaç enstrüman kullanıyorlar. Telesekreter ve mektup ile daha fazla üyeye ulaşmanın gayretini göstermeye devam ediyorlar. CHP bu dönemde Zonguldak’ta diğer partilere göre henüz bir taban çalışması yapmıyor.

CHP’de bir sıkıntı bulunuyor. Bu sıkıntı ise, ikinci sıranın genel başkan kontenjanı olmasıdır. Ereğli ikinci sıra için bastırıyor, haklı olarak. Şöyle ki, Ereğli ile Alaplı seçmen olarak Zonguldak merkezden daha fazla bulunuyor.

Ereğli birinci sırayı istemiyor. Sadece hakkı olan ikinci sırayı rakamlarla istiyor. Merkez birinci sıra, Ereğli–Alaplı ikinci sıra, Çaycuma yani vadi üçüncü sıra olarak belirlenirse sıkıntı fazla olmaz. Tabanda karşılığı olan isimlerin isabetli seçilmesi gerekiyor ki, CHP, hedefi olan 3-2 AKP lehine olan vekil sayısını 3-2 CHP lehine çevirebilsin.

AK PARTİ LİSTESİ SÜRPRİZ OLUR!

AK Parti 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde deve dişi isimlerin aday adaylığı ile AK Parti süreci yaşıyor.

AK Parti listesini çok önemli olarak görüyorum. AK Parti listesinde hiçbir isim vazgeçilmez değildir. Sebebi bellidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘benim partim’ olarak gördüğü AK Parti, sıradan isimleri listeye koysa da yüzde 35 altında oy almaz. Zonguldak’ta AK Parti listesine aday adayı olan her ismin listeye girme şansı eşit olarak bulunuyor.

Bir ayrıcalık olacaksa bana göre Başsavcımız Hüseyin Özbakır olur. Ayrıca Hamdi Uçar’ın ilk üç isim içinde olma şansı bulunuyor. Teşkilat adayı olarak Uçar, bana göre de listede olmalıdır.

MHP ADAYI ÇOK ÖNEMLİ!

MHP Zonguldak’ta bir milletvekili çıkarmak hedefine hangi isimlerle ulaşır? Bana göre Ali Uzun olursa fazla zahmet olmadan çıkar. Yavuz Erkmen de seçilir ancak çok çalışmak gerekir.

MHP kendi adayını, Türk Milliyetçisi Ülkücü olarak Özcan Gedikli ismini, ne zamana kadar es geçecek? Şakir Ali Yazıcıoğlu da potansiyel bir isimdir.