Geçtiğimiz cumartesi günü, Zonguldak CHP tarihinde son yıllarda pek az rastladığımız “Seçim değerlendirme toplantısı” yapıldı.

          Bilindiği üzere tüzük gereği, belirli aralıklarla il ve ilçede danışma kurulu toplantıları yapılması zorunlu. Ancak, yöneticiler üyelerin eleştiri bombardımanına tutuldukları bu tür toplantıları riskli gördüklerinden çoğu zaman sağıra yatarlar, geçiştirirler.

         Eksikleri ve hatalarını da kabul ederek, Üyelerin eleştirilerini önemsediğini bundan böyle önerilerin dikkatle değerlendireceğini, kongre seçim sürecinde delegelerin seçiminde sandıkların mahallelerde kurulacağını açık yüreklilikle anlatan, birçok kez acımasızca eleştirdiğim İl Başkanı Ertuğrul Koltuk bu kez alkışı hak etti.

        Ortak akılla başarının yakalanabileceğine kesin olarak inanmış biri olarak bu toplantıyı herkes gibi çok anlamlı buluyorum. 30’a yakın sıradan üye dâhil eski ve yeni milletvekillerinin konuşmacı olduğu, bazı kişilerin gereksiz polemiğe girmeleri, konuşmacıların özel sorunları ve istekleri dışında önemli sonuçlar çıktı.

1-    Sandık çevresi örgütlenmesi modeli mutlaka hayata geçirilmeli, parti ile halkımız arasında köprü kurmalı, CHP’ye  sempati duyanları çalışmalara katmalı. Eş- dost, hatır- gönül ilişkileri ile sandık görevlileri oluşturmamalı.

2-    Gençleri ve kadınları daha çok çalışmalara katmalı.

3-    “Kavgalı eve kız verilmez” atasözü gerçeğini dikkate alarak, çeşitli nedenlerle oluşmuş kırgınlıklar ve dargınlıklar biran evvel giderilmeli. Mutlaka hoşgörü ve tahammül etme becerisini gösterilmeli.

4-    Kontenjan adaylığı demokratik ortamı bozup, rekabeti engellediğinden bundan böyle uygulanmasına karşı durulmalı.

5-    Yerel yönetimlerde ve partililer arasında dayanışma gücü oluşturularak mutlaka yaşama geçirilmeli.

6-    Belediye başkanları partilileri halkla buluşturmalı, seçim çalışmalarına olabildiğince aktif olarak katılmalı.

7-    Birliktelikler ve işbirliği kişiler üzerinde değil, tam aksine ilkeler üzerinde kurulmalı.

8-    Milletvekili adaylarının, belediye başkan adaylarının veya il ve ilçe yöneticilerinin seçimi sırasında gösterilen çabanın, katılımın mutlaka genel seçimlerde de gösterilmeli.

9-    Parti oylarının kırsal alanda çok düşük olduğu gerçeğinden hareketle, Köy ve kırsal alan çalışmaları seçim dönemi dışında da planlanmalı. Oluşmuş ön yargı, köylünün acıları ve mutlulukların paylaşılmalı. Partinin köylü ile ilgili programları ısrarla anlatılmalı.

10- Her şeyden önemlisi, asla umudu kaybetmeden, sürekli olarak, yılmadan, planlı ve düzenli çalışılmalı.

          Sonuçlar mutlaka çoğaltılabilir ve çeşitlendirilebilir.

       Hiç kuşku yok ki, en az üç milletvekili olan beklentimizi karşılamasa da Şerafettin Turpçu’nun lokomotif gücü ve takım ruhu Zonguldak CHP’yi Karadeniz’in incisi yaparak yıldızlaştırdı.

      Hükümet kurma senaryolarının planlandığı bu günlerde, Zonguldak CHP bütün eksiklerine rağmen umut verdi.

      Anlaşılan o ki, CHP Zonguldak olası bir erken seçime hazır.