CHP milletvekili aday listesi, bilindiği gibi biraz sancılı da olsa sandıktan çıktı. CHP adaylarını üyeleri seçti, diğer partilerinkini ise Genel Başkanları belirledi. CHP’deki bu sancı sanırım   partinin il ve merkez ilçesinde de ağrı-sızı şeklinde hissedildi. Kısa süreli, tedirginlik, iletişimsizlik, küçük sürtüşmeler yaşansa da giderek “önce ülke ve kent” denilerek birlikteliklerin çoğaltılmağa başlandığı gözlendi.

Bu noktada en önemli gücümüz, İl yönetimi ve merkez ilçe ile diğer yedi ilçenin başkan ve yönetimleri ve iktidara susamış partimiz üyeleridir. İlk beşteki adaylarımız, sonrasında eğilim yoklamasına giren ve kontenjan  için başvuran aday adaylarımızdır. Ardında İl Genel Meclisi üyelerimiz, Belediye Meclisleri üyelerimizdir.

Bu dönem işbaşına gelen Belediye başkanlarımızı ayrı bir çerçevede değerlendirmek gerekir. Başta Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve yaptığı çalışmalarla bölgede  ünlenen ve bu seçimlerde düşünce ve görüşleriyle yararlı olacağını düşündüğümüz Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı olmak üzere, tüm başkanlarımızın bu seçimlerde çok olumlu katkıları olacağı kuşkusuzdur.

Özellikle yönetimlerden beklentilerimiz yüksektir. İlçelere dayalı iyi bir örgütlenme  ve politikalar ile listenin sıraları sonuna kadar zorlanabilir.

Merkez’de Cemal Şahin iyi, düzgün, uyumlu, saygılı bir ilçe başkanıdır. Ertuğrul Koltuk ise daha deneyimli, seçimler yaşamış, İl başkanlığı koltuğuna oturacağı önceden bilinen bir değerli yöneticimizdir.

Her ikisi de Parti  delegelerinin seçimi sonucunda “yöneticimiz” olmakla statü  gereği üyelerin de üstündeki kişiliklerdir. Her ikisine de “kardeşimizdir” de denilebilinir. Aslında öyledirler ama, yöneticilik başka bir durumdur.

CHP’nin en büyük  gücü  hareketli örgütsel yapısıdır.  Değerli adayları ile belde, ilçe ve ardındaki il yönetimidir.Hep birlikte ahenkli, düzenli bir işbirliği ile çalışan bu  örgütler,  seçimlerde çok iyi bir sonuç yakalayabilir.

Parti yöneticiliği sabır ister

Parti yöneticiliği, yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya önce sevgi ve saygı isteyen ve gönüllülük esasına göre özveriyle yapılan ve seçilerek gelinen önemli bir iştir. Önce bu bilinmeli ve bu bilinç ile çalışma disiplini hep birlikte sağlanmalıdır.

Yöneticilik; sabır, hoşgörü, anlayış, tahammül, düzenlilik, disiplin, iyi ilişkiler, deneyim, bilgi, donanım ve hitabet  ister. Bazan su vardır, şeker vardır, un vardır. Bunları birbine katınca “helva” olur sanılır. Oysa ortaya bir acaip “bulamaç”çıkar ki ondan helva da olmaz, malzeme de ziyan olur, gider.

Parti yönetimi her zaman kucaklayıcı olmalı, işleri zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olmalıdır. Halk arasında bir söz vardır: “Esnaf kısmının karnı geniş olmalı” diye. Yöneticiler de biraz öyle olmalı.

Yönetim herkesi kucaklamalı

Ertuğrul Koltuk ile, yıllar önce ilk ilçe başkanı olduğunda odasında tebrik amacıyla görüşmüş, “Yapılacak çalışmalarda istendiğinde göreve hazır olduğumuzu da duyurmuş” idik. Biz hala aynı anlayış içindeyiz.

Çünkü parti yönetimlerinde; “kendini gösterme, bulunduğu yeri  kullanma, çevreye hava atma, parti imkanlarını kullandırma” gibi amaçlarla, seçimle geldikleri bu yeri kullanmak isteyenler çıkabilir. Öyle kişilere karşı hemen  gereken işlem yapılmalıdır. Yöneticinin yakasındaki 6 oklu etiket, çok değerli ve önemlidir. Kişisel çıkarlara alet edilemez. Parti yönetimleri, Genel Merkezin talimatları, parti tabanının istek ve önerileri doğrultusunda özveriyle çalışma yerleridir.

Amaç, bulunduğu yerde partiyi güçlendirme, gerektiği biçimde temsil etme, üyelerin sorunlarının çözümünde yardımcı olma ve kent sorunlarının çözümünde öneriler geliştirme çalışmalarının düzenli yürütülmesidir.

Adaylar her kesime hitap ediyor  

İl yönetiminin elinde toplumun her kesimine hitap edebilen bir aday listesi var. İl Başkanı  bu kadroyu çok eski yıllardan beri tanımaktadır.

İlçelerde ise bu dönem yeni bir heyecan yükseliyor. Bu bir toplumsal enerjidir.  İl Başkanından ve ilçe yönetimlerinden bu enerjiyi yararlı yönlendirmesi, sonuç alıcı biçimde kullanması beklenmektedir.  

Vekil adayı listesini, sonuna kadar zorlayacak örgütsel gücümüz vardır. Bütün ilçeler önlerine bu hedefi koymalılar: O beşibiryerde Zonguldak’ın boynuna çok yakışacaktır!..

Tam yol ileri denirse

Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın, Ali İhsan Köktürk. Ardında diğer adaylar ve Merkez ilçe, Alaplı, Ereğli, Devrek, Gökçebey, Çaycuma, Kilimli, Kozlu ilçe yönetimleri. Beldeler, köyler ve hepsini kucaklayan, yönlendiren, doğru çalışmalarla sonuca ulaştıran bir İl Yönetimi.

İl yönetimi bütün kadrolarını seferber edip “Tam yol ileri!.” derse bu beşli ve örgüt ile dağlar geçilir, denizler aşılır.Belki de Zonguldak CHP örgütü, tarihi bir seçim sonucuna imza atarak, tarihe geçer.

Yeniden bir kuva-yı milliye

İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un da  gördüğü gibi yalnız değiller. Un var, şeker var, su var. Topla adaylarını, kadrolarını ne yapacağınıza hep birlikte karar verin. Nasıl örgütlenecekseniz, nasıl propaganda yapacaksanız konuşarak, tartışarak hep birlikte oluşturun ve sonra uygulayın. İlçelere gelin, köylere gidin.Onlar da sizi bekler. Zamanı iyi ve yararlı kullanın.

Bu büyük bir uğraştır. Bu sadece bir vekillik uğraşı değil, ülkeyi saran gerici güçlere karşı, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlara, içerideki ve dışarıdaki işbirlikçilere karşı yeniden bir kuvva-yı milliye hareketidir. Herkes bilsin ki bu tarlada izi olmayanın sofrada da yeri olmayacaktır. Zonguldak’taki ve ilçelerdeki  partililerimiz bu mücadelede seve seve yer alacaklardır. Haydi kolay gelsin, yolunuz açık olsun!..