Ciltte meydana gelen lekelerin birçoğu güneş duyarlılığı sebebiyle meydana gelir. Özellikle uzun süre güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak lekelerin oluşumunu tetikler. Leke tedavilerinin güneşin zayıf olduğu aylarda yapılması doğru seçimdir. Vücudu dış ortama karşı koruyan en önemli bariyer olan cildimiz fazla miktarda iç ve dış uyarılara maruz kalmaktadır. Bu uyarılar sonucu ciltte pigment artışı görülür.

BU SORUNLARA DİKKAT!

Aşırı öfke kalp krizine neden olur mu? Aşırı öfke kalp krizine neden olur mu?

Cilde renk veren melanin pigmetlerinin aşırı toplanmasıyla meydana gelen lekeler, kahverengimsi/siyaha yakın renk dağılımı,düzensiz şekil,özellikle cildin yüz, sırt gibi güneş etkisiyle hasar gören yerlerinde oluşmaktadır.Ortaya çıkan bu pigment artışı, güneş gören yerlerde ve cildin görünen bölümlerinde olduğunda görsel olarak sorunlara neden olabilmektedir.Ayrıca cilt lekeleri bir takım sağlık sorunlarının da ( tiroid hormon problemleri gibi endokrin ve metabolik bozukluklar, adet düzensizlikleri, doğum kontrol hapları gibi ilaçların kullanımı, bazı kaşıntılı cilt rahatsızlıkları gibi...) habercisi olabilir.Bu nedenle lekelerin nedenleri araştırılmalı ve sebebine göre tedavi uygulanmalıdır. Fakat lekelerin birçoğu sağlık sorunlarını nedeniyle değil güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak,hamilelik, açık tene sahip olmak gibi...nedenlerle oluşur.

LEKELERİN TEDAVİSİ NASIL OLMALIDIR?

Cilt lekelerinden kurtulma,arındırma ve cildi yeniden yapılandırma için, Kimyasal Peeling, Karbon Peeling,Thulium Lazer tedavileri,Mezoterapi,Kriyoterapi gibi uygulamalardan yararlanılabilir.Ancak leke tedavisi için öncelikle mutlaka alanında uzman bir hekime başvurulmalıdır.