Medyanın bir dilimi insan harcama, rezil etme makinesi olarak çalışır. Bu on yıllardır böyle. Son 10 yıldır her yeri saran sosyal medya adlı çamur deryası iki cümle yazacak kültürü olmayanların kuşatması altında.
 
Ortalama zekası 80-90 arası olan, ortalama 70 yıl yaşayan milyonların ömründe bir tek kitaba bile yer yoktur. Karşılarına çok okuyan, çok bilen kişiler çıktığında hemen karalama, yok etme tezgahı işlemeye başlar.
 
Bu topraklar vasata teslim oldu. Kalite, estetik, kültür, bilim kaçıp gitti. Nasıl olsa her şeyi Çin üretiyor rehavetiyle son birkaç senemiz kaldı.
 
30 kadar ulusal, 2000 kadar yerel gazetemiz var. Bunlar büyük oranda kirli, çukur, vasat, niteliksiz ellerin eline geçti. Bilim insanlarımız medya mecralarından atıldı. Varsa yoksa futbol, beyaz Türk magazini, alık diziler…
 
Atakan Kayalar adlı çocuğumuz da birkaç hafta haşat edilecektir. Ailesini acilen birileri ikaz etmelidir. Çocukları çöplüğe sürüklenmektedir.
 
20 milyon çocuğumuz 51 bin okulda öğrenim görüyor. Atakan gibi 200 bin kadar çocuğumuz var. Bunların çoğu yalnızlaştırılmış, dışlanmış, küçümsenmiş olarak kenardadır.
 
Dunning – Kruger teoremini okuyanlar ne demek istediğimi daha kolay anlayacaktır. Kifayetsiz muhterisler (bilgi ve becerisi olmayanlar) yetenekli insanları her zaman yok etmişlerdir.
 
10 yaşındaki Atakan’ın sıkıntısı kanımca şudur: Kitap okurken bilgi seviyesine göre sıralama yapma noktasında rehberlik eden olmamıştır. Bu evladımız dört işlem ile ilgili kitapları okumadan türev, integral kitaplarını okuduğu için kavramları açıklarken bocalama göstermektedir. Bu evladımızın iyi bir rehberliğe ihtiyacı vardır.