Bu yazıyı kaleme aldığımızın tarihi 22.03.2020. Vaka sayısı 1000’e yakın, ölüm sayısı da 21.
Ölümler genellikle +60 yaş üzerinde görülüyor
Gençlerde daha çok taşıyıcı risk bulunuyor.
Gün geçtikçe bu sayının nasıl arttığının tüm Türkiye farkında. Okullar tatil edildi. Acaba bu tatil süresi uzayacak mı? Bu virüsün önüne geçilebilecek mi?
Haftalar önceki yazımda ölümcül virüs olarak bahsederken, ülkemize de geleceğini düşünmemiştim. Çok kolay bulaşan bir hastalık
Ülkece zamanında domuz gribi, kuş gribi gibi virüsler de görülmüştü. Corona virüsü çok daha farklı. Solunum yoluyla bulaştığı için riski daha yüksek.
Evde kalmalıyız Türkiye, çünkü ülkenin buna ihtiyacı var. Fevrice dışarda dolaşmak demek kendi ailemizin hayatını tehlikeye atmak demektir.
Virüs 2 -14 gün arasında etkisini gösterdiği için bu zaman aralığında, kişi kiminle yakınlaşıp diyaloğa girerse, karşısındakine de bulaştırabiliyor. Bu yüzden çok basit bir şekilde yayılıyor. Çok acil ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkmamaya özen gösterelim. Bu konuyu ciddiye almayıp, dışarıda gezen insanlar görüyorum.
Dünyada şu an itibari ile 272 bin 242 onaylanmış CODVİD19 vakası bulunmakta. Ölü sayısı ise 13 bine ulaştı. Ülkemizde ise 11 Mart’ta vaka sayısı 1’iken 20 Mart’ta 670’e yükseldi. Virüsün ne kadar hızlı yayıldığı ortada. Sosyal medyada görülen, duyulan asılsız haberlere iltimat etmemeli, Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına ve tavsiyelerine kulak vermeliyiz.