Hürriyet Gazetesinden şöyle bir haber:
Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Dilencilik Eylem Planı' çerçevesinde son 2 haftada zorla dilendirilen 5 çocuğun ailelerinden alınarak çocuk esirgeme yurtlarına teslim edildiği ve ailelerinin de Cumhuriyet Savcılığı’na verildiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
"Dilenci Eylem Planı çerçevesinde gerek çocuk, gerekse Toplum Destekli Şube sivil ve resmi ekiplerimizce aileleri tarafından dilendirilen 2'si Suriyeli 5 çocuk, Kayseri'deki çocuk esirgeme yurtlarına konulmuştur. Cami önlerinde, cadde ve sokaklarda, kavşaklarda merhamet istismarcılığı yapanlara karşı mücadelede kararlıyız. Bu arada, özellikle kadın sürücülerimiz tarafından gelen şikayetler doğrultusunda, kavşaklarda, trafik ışıklarında park halindeki veya beklemedeki araçların camlarını, sürücülerin istememesine karşı silmeye kalkışan veya silen, zorla para isteyen, sürücüleri hakaret ve küfür ederek tacizde bulunan, zorla para isteyerek, araçların hareketine mani olanlar hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yaptığımız görüşme sonrası gasptan adli işlem yapacağız. Bu şekilde hareket eden kişilerin organize halde çalıştıklarını, kavşak ve ışıkları paylaştıklarını belirledik'' dedi.
Ne kadar güzel bir haber…
Kayseri bu işi çözmüş…
Emniyet ve Valilik bir araya gelerek önlem almış ve istenmeyen olayların da önüne geçmiş…
Gelelim bizim Zonguldak’a;
Kent merkezindeki tüm kaldırımlarda dilenciler, çoğu genç kadınlar, kucaklarında istismar konusu bebekler;
Aynı zamanda ellerine düdük, zurna, dümbelek cinsinden bir şeyler alıp sözde müzik yapan ve bir de kalkıp göbek atan 5-6 yaşında, o anda okullarında olması gereken çocuklar,
Yaz günleri neredeyse düğün otolarının altına yatacak olan Çingeneler,
Dondurmacıların önünde pusuya yatıp vatandaşın elindeki dondurmayı kapıp kaçan veletler…
Zonguldak böyle bir ilkel şehir görünümünde…
Kayseri gibi bizde neden aynı uygulama yapılmaz, kayseri ayrı yasalarla mı yönetiliyor sanki?
Yoksa “biz tayin çıkacak gideceğiz, gelen yapsın” düşüncesiyle hareket edip bizleri bunlara mahkum bırakın zihniyet mi?