Son zamanların modası bilindiği gibi Doğu Ekspresi.
Harika bir tren yolculuğu, gidenler anlata anlata bitiremiyor, insanlar tekrar tekrar gidiyor…
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı arasında yapılan görüşmeler neticesinde ilk seferi 29 Mayıs'ta yapılacak olan Turistik Doğu Ekspresi'nin biletlerinin satışı başladı.
Yalnız biletlere aşırı talep var bu nedenle rezervasyon olanakları için acele ediniz.
Özellikle yaz tatili ve bayramlarda yer bulmak çok zor bunu da biliniz…
İlk seferini 29 Mayıs'ta saat 20.00'da Ankara'dan Kars'a yapacak olan trende tek kişilik bilet 400 lira, çift kişilik bilet 500 liradan satışa sunuldu. Tamamı yataklı vagondan 120 yolcu kapasiteli tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlayacak. Ankara-Kars-Ankara hattında gün aşırı işleyecek tren, Ankara'dan saat 20.00, Kars'tan saat 23.00 civarında kalkacak.

YOLCULUK SIRASINDA YANINIZDA NELER OLMALI?

Yolculuk sırasında tren çok sayıda istasyonda duruyor, yöresel yiyecekler alabilirsiniz ayrıca trende çıkan her çeşit yiyecek içecek de enfes…
Fotoğraf makineniz kesinlikle olmalı çok güzel yollardan geçiyorsunuz bu güzelliği çekmelisiniz. Cep telefonunuz da aynı işi görür ama fotoğraf makinesi bir başka.
Terlik mutlaka yanınıza alın. Terliksiz zor oluyor. Eğer diyetteyseniz kuru meyve çiğ çerezler götürmeyi unutmayın 24 saat sürdüğü için atıştıracak bir şeyler arıyorsunuz. Üstünüze kısa kollu yazlık bir tshirt almayı unutmayın tren sıcak oluyor.
Kitap almayı unutmayın trende en keyifli zamanlar gece yol alırken kitap ve müzik keyfidir. Dolayısıyla telefon kulaklığınızı da unutmayın.