Dünya Posta Günü geçtiğimiz gün kutlandı…

Dünya Posta Birliği (UPU) 9 Ekim 1874’te İsviçre’nin Bern kentinde kurulmuş olup, “Bern Anlaşması” olarak isimlendirilen kurucu anlaşma diğer 22 üyeyle birlikte Türkiye tarafından da kurucu üye olarak imzalanmıştır.

UPU’nun kuruluş tarihi olan 9 Ekim, 1969’da yapılan UPU kongresinde alınan kararla “Dünya Posta Günü" olarak kabul edilmiş olup dünya çapında kutlanmaktadır.

UPU’nun kurucu üyesi olan ve 2016 UPU Kongresi’ne İstanbul’da ev sahipliği yapan ülkemiz, posta sektöründeki engin tecrübe ve birikimiyle çağın getirdiği yeni şartlara uyum sağlayarak gelecekte de dünya posta sektöründe adından söz ettiren bir ülke olma iddiasını sürdürmektedir.

Gelişen teknolojilerin devreye girmesiyle birlikte, posta sektörü de temelden değişmiş insanların birbirlerine yazdıkları mektuplar nostaljik birer öge haline gelmiştir. Diğer taraftan kurumsal gönderiler canlılığını korumakta, ayrıca elektronik ticaretin gelişmesi ile birlikte sektör için yeni imkân ve fırsatlar ortaya çıkmaktadır.

Ülkemiz posta sektörü elektronik ticaretten, finansal hizmetlere pek çok alanda gelişmekte ve dünyayla entegre olarak hizmet çeşitliliği ve kalitesini artırmaktadır.

Posta sektöründe faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar kamu, özel sektör ayrımı gözetmeksizin ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam etmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da bu çalışmalarda sektörün destekçisi olmaya devam edecektir.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yayımladığı bir mesajla 9 Ekim Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 147’nci yaşını kutladı. Yaptığı açıklamada Gülten, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı hizmet veren PTT AŞ olarak önemli katkılar sundukları posta sektörünün, her geçen gün gelişerek ve yenilenerek kesintiye uğramadan devam etmesini sağladıklarını kaydetti. Dünyadaki tüm posta işletmelerinin insanlığa hizmet amacıyla büyük bir özveri gösterdiğini belirten Gülten, daha iyi bir gelecek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Gülten, “Pandemi gibi zor bir dönemde her yere ulaşan hizmet ağımız ve çalışanlarımızın fedakârlıklarıyla posta hizmetlerinin gelişimine katkıda bulunarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hepimizin 9 Ekim Dünya Posta Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Gülten, posta hizmetlerinin tüm dünya için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“9 Ekim 1874 yılında kurulan Dünya Posta Birliği (UPU), 147 yıldır hiçbir dönemde önemini kaybetmeyen posta hizmetlerinin tüm dünyada ortak standartlar çerçevesinde gelişimini sağlayarak uluslararası iş birliği ve kalkınmaya aracılık ediyor. Dünya Posta Günü, 192 ülkeyi bir araya getirerek büyük bir ağ kuran ve posta hizmetlerinde stratejik öneme sahip bir misyon üstlenen Dünya Posta Birliği’nin kuruluş yıl dönümünde kutlanıyor.  Bu vesileyle, insanların hayatını kolaylaştıran dünyadaki bütün posta teşkilatı çalışanlarının Dünya Posta Gününü kutluyorum.”

Biz de buradan postacılarımızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz…