Ziyaretler kapsamında, MÜSİAD’ı ziyaret eden Aşkar, görüş alış verişinde bulundu. MÜSİAD basın bürosundan verilen habere göre ziyarette konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar, şunları söyledi:

“10 Şubat’ta başlayan milletvekilliği aday adaylığı sürecimizde bugün sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. Sivil toplum örgütlerinin siyaset üzerinde ki etkisinin Avrupa da ki gibi yüzde 85’ler düzeyinde olmasını arzuladığımı önce belirtmek istiyorum. Baktığınız zaman Türkiye’de maalesef henüz taban siyaseti sivil toplum siyaseti tam yerleşmediği için maalesef ülkemizde sivil toplum örgütlerinin etkisi Türkiye’de hala yüzde 30 civarlarındadır. Bu kapsamda bunu arttırmak için Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütlerinden MÜSİAD’ı ziyaret ediyorum. Ben bizi kabul ettiği için kendilerine ve yönetim kurulundaki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Burası İş adamlarının oluşturduğu bir sivil toplum birliği onun için ben şunun bilinmesini özellikle istiyorum. Zonguldak’ta 90’lardan sonra başlayan özellikle iş adamları noktasında bir zihniyet dönüşümü var. 1991 yılında yapılan madenci grevi bana göre Zonguldak’taki iş adamlarının şehre bakış açısını da değiştirmiştir. Zira 1991 yılına kadar özellikle TTK ya girdiğiniz zaman her şeyinizin TTK’nın devletin dizayn ettiği bir yaşam şeklimiz vardı. TTK’ya giren birisi Lojmanında oturacak ekonamasından alışveriş yapacak sineması tenis kortuna varıncaya kadar üstten aşağıya kadar devletin dizayn ettiği bir anlayış şekli vardı. 1991 grevinden sonra globalleşen ve özel sektörün daha fazla atak yapmaya başladığı ekonomide baktığınızda devletçi ekonominin etkisinden çok fazla çıkamadığını görüyorsunuz. Bana göre realite devletle özel sektörün rekabet etmesinden rekabetin rehavetten iyi olmasından kaynaklanır. Rekabetçi anlayışın ekonomide yerleşmesi şarttır. 2 binli yıllarda başlayan Zonguldak’taki dönüşümün öncülüğünü yapacak olan sivil toplum örgütlerinin başında MÜSİAD gelmektedir. Bu kapsamda ben MÜSİAD ve bunun gibi sivil toplum kuruluşlarını çok önemsiyorum. Zihniyet değişimden kastettiğim şu özellikle üretmek zorundayız. Ülkelerin kalkınması şehirlerin kalkınması üretmekten geçer onun için Zonguldak insanının üretime odaklamak zorundayız. Her şeyi devletten bekleyen anlayış yerine Türkiye ekonomisine ne katkı veririm anlayışına yönelmek lazım ve Zonguldak ekonomisine katkı sağlamak noktasında da taş taş üzerine koyan herkesin elini sıkmamız destek olmamız gerektiğine inanıyorum. Üretmek deyince sadece fabrika kurmak anlamına gelmez her alanda olmalı bilgi üretmek olmalı üretmek zihinsel devrimle olmalı zihinsel devrimin öncülüğünü yapacak olan MÜSİAD gibi kuruluşların sayısını arttırmamız gerektiğine inanıyorum ben bu kapsamda Zonguldak’ta dönüşümü gerçekleştirecek olan MÜSİAD heyetine tekrar teşekkür ediyorum.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Başkanı Salih Yılmaz şöyle konuştu:
“Bizi ziyaret ettiğiniz için gerçekten teşekkür ediyorum, bize onur ve şeref verdiniz. Vekil olduğunuz taktirde Zonguldak’a hizmet edeceğinize gönülden inanıyorum. Zonguldak yıllardan beri siyasetçiye aç olarak bekliyor. Yıllardan beri Zonguldak’a hizmet edebilecek şehrin yapısını ve çehresini değiştirebilecek bir siyasetçiyi henüz Zonguldak görmedi. İnşallah bu dönemde parti gözetmeksizin güzel bir vekil seçimimiz olur. İnşallah Zonguldak’a hayırlı çalışmaları olur. Kamuran Aşkar’ın vekil olduğu takdirde sivil toplum kuruluşlarına bu desteğini arttırarak vermeye devam ettirmesini talep ediyoruz. Ben bu manada tekrar bizi ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum.”
Ziyaretin anısına Kamuran Aşkar, Başkan Salih Yılmaz’a kitap hediye etti.