İşimiz gücümüz dijital oldu. Evlerdeki aletlerimiz bile djiital, dijital yatıp dijital ile kalkıyoruz…
Dijital dönüşüm, geleneksel iş yapış biçimlerinin durağan yapısını değiştirerek hızlı ve etkili çözümler getirdi. We Are Social 2020 raporuna göre, Türkiye’de 62 milyon internet kullanıcısı var. Bu sayı ülke nüfusunun yüzde 74’ünü oluşturuyor. Rapora göre, internet kullanıcıları günde ortalama 7,5 saat internette vakit geçiriyor. İnternetin hayatımızda geniş yer tutması, bilgi güvenliğinin korunmasını da kritik bir noktaya taşıdı.
 
 Ve e-imza ile tanıştık…
 
E-imza, özel sektörde ve kamuda olduğu gibi, bireysel kullanımda da zamandan ve maliyetten tasarruf edilmesini mümkün hale getiriyor. Aynı zamanda elektronik işlemlerde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkâr edilemeyeceğini de garantiliyor.
 
 
Hukuki geçerliliği ıslak imza ile eşdeğerde olan e-imza’nın kullanım rakamları her çeyrekte yükseliyor. BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) verilerine göre, 2014 yılının son çeyreğinde 1 milyon 290 bin 26 olan e-imza sertifika sayısı, 2019’un son çeyreğinde yüzde 205 artarak 3 milyon 940 bine ulaştı. 2014’ün son çeyreğinde 357 bin 59 olan mobil imza sertifika sayısı ise yüzde 73 artarak sayısı 618 bine ulaştı. Son beş yıla oranla e-imza sertifika sayısında yüzde 205, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 73 yükseliş gerçekleşti.