28 Eylül 2015 tarihinde başlayan 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 1.yarıyılı tamamlandı. Zonguldak’ta resmi ve özel okullarda; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi olmak üzere 636 okulda 105,508 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karne alan 105,508 öğrenci ve 6.500 öğretmen 8 Şubat 2016’da bitecek yarıyıl tatiline girdiler.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Eğitimde birinci derecede görev ve sorumluluk üstlenen yönetici ve öğretmenlerimizi, dönemin başarı ile tamamlanmasındaki gayretleri nedeniyle kutluyorum.” dedi.

 

Özbek, yaptığı açıklamada karne korkusu yaşayan öğrencilerin velilerine seslenerek “Öğrenci kötü karne getirse bile ilgi ve sevgi görmeye devam edilmeli. Durum ne olursa olsun çocukların değeri anne babalar için değişmeyeceğinden istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için veliler tarafından davranışlar kontrollü sergilenmelidir. Çocuklarına destekleyici bir ortam sağlayan, başarıları ile ilgilenen, gelecek çalışmaları için onları teşvik eden, onlara sevgi ile yaklaşan ailelerin çocuklarında okul başarısının yüksek olduğu belirtilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Özbek açıklamasında son olarak “ Unutmayınız ki, tüm çabamız geleceğimizin güvencesi çocuklarımız içindir. Onları sağlıklı, dengeli ve yararlı vatandaşlar olarak yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize,  velilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum.” diyerek sözlerini bitirdi. (Aykut KARA)