Zonguldak BEÜ’nün üniversite yerleştirme oranı yükseldi.

Uluslararası eğitim standartları, alanlarında uzman güçlü akademik kadrosu, yeşil ve çevre dostu kampüsleri, gerek ülkede gerek dünyada kazanılan bilimsel başarılar ile nitelikli ve kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin her geçen yıl hızla büyüdüğü kaydedildi.   

Açıklanan 2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçlarına göre,  BEÜ’deki  59 lisans programından 42 program,  82 önlisans programından 62 program %100’lük doluluk oranına ulaştı. Denizcilik Fakültesi, Diş hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi %100 doluluk oranına ulaşan lisans programları olurken Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu, Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu %100 doluluk oranına ulaşan önlisans programları oldu.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında ilk defa öğrenci alan Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Rehberliği Bölümleri ile Adalet, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Gemi Makineleri İşletme, Makine, Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Sosyal Güvenlik Programları da %100 doluluk oranı ile eğitim vermeye başlayacak. Böylelikle Üniversitenin  2018’de %73 olan doluluk oranı 2019’da  %89’a yükselmiş oldu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin, öğrencilerine araştırmayı teşvik eden nitelikli, dinamik, etkin ve işlevsel öğretim programları sunan bir üniversite olarak yine en çok tercih edilen üniversiteler arasında olduğunu ifade etti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin 2019 yılı yerleştirme sonuçlarına göre öğrenci kontenjanlarımızın tamamına yakınının dolmasının üniversite için gurur verici olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin sadece Türkiye’den değil yurt dışından da çok sayıda öğrencinin tercih ettiği uluslararası bir üniversite olarak, tercih sonuçlarının üniversitedeki  akademik, sosyal ve altyapı alanlarında gerçekleştirilen çabaların kanıtı olduğunu söyledi. 

BEÜ’ye gösterilen bu yakın ve yoğun ilginin, yükümlülüklerini biraz daha artırdığını, bu farkındalık içinde ferah ve doğa ile bütünleşen kampüslerde, özgün, katılımcı, evrensel bir akademik ve stratejik programlar sunulacağını belirten Çufalı, bu vesileyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine katılan yeni öğrencileri tebrik ederek, mutlu, nitelikli ve sağlıklı bir eğitim ve öğrenim hayatı diledi.