21 Şubat 2017... Eğitimci, spor adamı Canpolat Pamay'ın ölüm yıldönümü...

CANPOLAT PAMAY KİMDİR? (1925-2017)…


Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'in efsane müdürü Canpolat Pamay, babası Ahmet Pamay'ın Ermenek Kaymakamı olduğu 1925 yılında Konya'da doğdu. Annesi Fatma Pamay da eğitimci olan Canpolat, babasının Mersin Vali Yardımcısı olduğu dönemde, Edirne Lisesi'nde yatılı okudu. Mersin'de lise olmaması üzerine, Edirne Lisesi'nde müdür yardımcısı olan eniştesinin çağrısıyla Edirne'ye gelen ve 1946 yılında liseden mezun olan Pamay, lisenin voleybol, futbol, hentbol takımlarında ve Edirne Karmasında oynayıp bu ekiplerle başarıdan başarıya koştu. Edirne o dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra sporda en başarılı il idi.

1949 yılında Iğdır Ortaokuluna Beden Eğitimi öğretmeni olarak atanan Pamay, 1950'de eş durumundan Zonguldak Devrek'e tayin oldu. 1954 yılında Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'ne geçen Pamay, bu okulda 32 yıl hizmet verdi. Pamay aynı dönemde TED Koleji Müdür Başyardımcısı ve fahri olarak da Beden Terbiyesi Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Canpolat Pamay, 1969-72 yılları arasında Batı Trakya'da görevlendirilip Gümülcine Türk Lisesi'nde beden eğtimi öğretmenliği yaptı ve aynı zamanda ülkenin önde gelen izci liderlerinden biri oldu.
Zonguldak halkı; meslektaşları tarafından 'Bir Eğitim Şövalyesi', 'Sporun Yaşayan İkonu', 'Zonguldak'ın Can Babası' olarak tanınan ve yüzlerce milli sporcu yetiştiren Pamay 21 Şubat 2017 tarihinde hayatını kaybetti...

Zonguldak Nostalji