Sağlam olmadığı gerekçesi ile yıkım kararı verilen Ereğli Atatürk İlköğretim Okulu bu gün yaklaşık bin öğrenci ile eğitim-öğretime açıldı. 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte büyük bir skandala imza atıldı. Göz göre göre yaklaşık bin öğrencinin ve onlarca öğretmenin hayatı tehlikeye atılarak okulda eğitime başlanması tepkiyle karşılandı. Öğrenci velileri ise çocuklarının tehlikede olduğunu belirterek başka okullara alınmasını istedi.

 Ereğli’de 1978 yılında yapılan Atatürk İlköğretim Okulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde eğitim devam ederken okulun temel bloklarında dökülme olunca İl ve İlçe eğitim müdürlüğü tarafından yazı yazılarak okulun incelenmesi talep edildi. İl özel idaresi mühendisleri tarafından yapılan denetim ve incelemeler sonrasında okul için rapor tutularak ilgili kurumlara gönderildi.

Zonguldak Valiliği tarafından görevlendirilen teknik ekip yaptığı incelemede okulun bir bölümünün balçık üzerine yapıldığı, temelde kaymalar olduğu, kiriş ve kolonlarda 14’lük demir kullanılması gerekirken 8’lik demirler kullanıldığı, betonda deniz kumu kullanıldığı, binanın kolon ve kirişlerinde beton vasfı olmadığı, demirlerin oksitlenmesi çürüdüğü ve okulun tamir edilip sağlamlaştırılmasının mümkün olmadığı ve yıkılıp yeniden yapılması yönünde rapor hazırladı. Raporda binanın güçlendirme dahi yapılamayacak durumda olduğu, dökülme olan yerlerde çürümelerin oluştuğu ve burada eğitim verilmesinin sakıncalı olduğu belirtildi.

Bu konuda ki rapor İl ve İlçe eğitim müdürlüğüne gönderilerek bilgi verildi. Tüm bu bilgilendirmelere rağmen yaz döneminde bu rapor sümen altı yapılarak okulla ilgili bir girişimde bulunulmadı. Hazırlanan rapor üzerine Atatürk Ortaokulu’nun yıkılmasına karar verildi. Ancak yıkım kararı verilen Atatürk Ortaokulu bu gün bin öğrenci ile eğitim-öğretime başladı.

 Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Serpil Durgut, öğrencilerin canının tehlikede olduğunu belirterek bir an önce önlem alınmasını istedi. Konuyla ilgili olarak okul müdürüne gittiklerini ve söyleyen Serpil Durgut “Bu okulumuzdan düşen bir parça. Okulumuzda kayma var. Hatta okulumuzun alt tarafında bahçesinde ki istimlak duvarlarında da patlamalar var. Çocukların can güvenlikleri tehlikede.  Okulun yıkım kararı çıktı. Ancak herhangi bir dönüş yok. Sonuç alamıyoruz. Öğrencilerimizin canının tehlikede olduğunu düşünüyoruz. Bu taşın bir öğrencimizin kafasına düştüğünü farz edersek bunun hesabını kim verebilir? Vicdanen kim rahat edebilir. Biz bu nedenle okulumuzun yıkılmasını istiyoruz. Okulumuzun yıkım kararı çıktı. Devletin Milli Eğitimin bu işten haberdar olduğunu biliyoruz. İl ve ilçe bunu biliyor. Fakat hiç bir şey yapılmıyor. Yardım istiyoruz.

Deprem olursa ne olur? İnsanın psikolojisi bozuluyor. Devlette yardımını uzatmayınca yapacak bir şeyimiz kalmıyor. Maddi durum olarak çok yüksek olup da çocuklarımızı özel okullara gönderecek durumumuz yok. Bizler veliler olarak bir sonuç alamazsak Milli Eğitim' e yürümeyi düşünüyoruz" dedi.   HABER: YILDIRIM YILMAZ