ZONGULDAK (İHA) – AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Alaplı ilçesine teknoloji fakültesi kurulacağını açıkladı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile Alaplı ilçesindeki Alaplı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç ve Alaplı Şoförler Oda Başkanı Kemal Çam da yer aldı.
“Teknoloji Fakültesi BEÜ Senatosu’nda karara bağlanacak”
Alaplı Meslek Yüksek Okuluna açılacak olan yeni program hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Alaplı’ya son bir yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Alaplı’ya Teknoloji Fakültesi kurulması kararını BEÜ Senatosu’na getireceklerini ifade eden Prof. Dr. Özer “Alaplı Meslek Yüksekokulu çok önem veriyoruz. Alaplı, Zonguldak’ın konum itibariyle en güzel ilçelerinden birisidir. Alaplı gibi Meslek Yüksekokulumuz da kampüs olarak kendini yenileyen, büyüyen ve güzelleşen bir kampüs. Öğrencilerimiz burada öğrenim görmekten oldukça mutlu. Bu mutluluğu daha da artırmak için altyapı çalışmalarını genişletiyoruz. Sayın Vekilimiz uzun zamandır Alaplı’ya yeni bir Fakülde için görüşüyorduk. Hem Alaplı’da son yatırımları birlikte gezelim istedik. Bu güzelliği birde fakülte ile taçlandıralım istedik. Sayın Vekilim uzun zamandır beklemiş olduğu yerine gelmiş oldu. Bu konu Senato toplantısında kararı bağlanacak" dedi.
“Alaplı tarihinde bir ilk”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise ilçe tarihinde ilk olması nedeniyle teknoloji fakültesinin çok önemli olduğunu söyledi. Teknoloji fakültesinin kurulmasının önünde hiçbir engel kalmadığını anlatan Çaturoğlu, “İlçemize hayırlı olsun bir Allah razı olsun demeniz yeterli. Alaplı ilçemiz açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. Bilindiği gibi Alaplı Meslek Yüksekokulu kuruluşundan itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde iki yıllık olarak eğitim vermektedir. Teknik tarafı ağır basan bu okulumuzun Alaplı’mıza ve ülkemize önemli katkılar sunmuştur” dedi.
Teknoloji fakültesinin yapılacağı arsanın borç takası karşılığında Alaplı Belediyesi tarafından verileceğini belirten Çaturoğlu, hedeflerinin Alaplı ilçesini teknoloji merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı. Çaturoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Öteden beri burada bir 4 yıllık bir yüksekokul talebi Alaplı halkı ve STK’ları tarafından talep ve arzu edilmekteydi. Biz bu konuyu uzun zamandan beri rektör hocamızla görüşmekteydik. Bizim ısrarımız ve rektör hocamızın ve rektör olumlu yaklaşımları meyvesini verdi. Bugün BEU senatosu Alaplı Teknoloji Fakültesi’nin kuruluşuna karar vermiştir. Bizde YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde tüm girişimlerimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah kısa sürede kuruluşu tamamlanır ve öğrenci almaya süratle başlarız. Fakültemiz kurulduğu takdirde Alaplı’mıza teknoloji merkezi haline gelecek. Alaplı’mıza Zonguldak’ımıza ve ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır. Bu konuda geldiği günden bu yana bizlere her açından büyük katkı veren Rektör Özer’e, belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise teknoloji fakültesinin kurulması aşamasında belediye olarak üzerlerine düşen her türlü görevi ve yardımı yapmaya hazır olduklarını belirterek, Alaplı için tarihi bir öneme sahip teknoloji fakültesinin kurulmasında emeği geçen Milletvekili Çaturoğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer ve Alaplı Kaymakamı Çağlar’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu tarafından BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer’e Alaplı’da yetişen fındık, kestane ve bal hediye ederken, Alaplı Belediye Başkanı Tekin ise Atatürk portesi hediye etti.