BEÜ Geomatik Bölümü son sınıf öğrencisi Enes Gültepe yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 3 çocuğa EBA uyumlu tablet, 18 çocuğa da giyim yardımında bulundu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Bölümü son sınıf öğrencisi Enes Gültepe, yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi 3 çocuğu tablet sahibi yaparken, 18 çocuğu da tepeden tırnağa giyindirdi. Danışman Hocası Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun yönlendirmesiyle çalışmalarına başlayan Gültepe, proje kapsamında sosyal medya adresinden bir çağrıda bulundu. “Haydi dayanışmaya” başlığıyla yaptığı çağrıda, “Toplumsal dayanışmayı yükseltmek için harekete geçiyoruz. İhtiyaç sahibi Çaycumalı çocukların yarınlarına umut olmak için yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projesi kapsamında sizi de dayanışmaya çağırıyoruz. Proje kapsamında oluşturulan kaynakla muhtaç çocuklarımıza tablet ve giyim yardımında bulunacağız” diyen Gültepe, katılmak isteyenlerin kendisiyle irtibata geçmesini istedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ MUHTARLARLA BİRLİKTE BELİRLEDİ

Çağrısına kısa sürede karşılık bulan Gültepe yaşadığı Çaycuma ilçesindeki esnafı da dolaşarak katkılarını istedi. Mahalle muhtarlarından yardıma muhtaç aileler konusunda destek alan Gültepe, acil ihtiyacı olan 21 çocuğun adını ve adreslerini belirledi. Kampanya sonunda kapı kapı dolaşarak dağıttığı yardımlar arasında bulunan 3 tablet Milli Eğitim Bakanlığının öğrenim programı EBA ile uyum sağlayacak nitelikteyken, giyim paketinde ayakkabı, pantolon ve gömlek yer aldı. Hiç beklemedikleri anda kendilerine uzatılan yardım eli karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen çocuklar büyük sevinç yaşarken, aileleri, yardımların ulaşmasına sebep olan, katkı sağlayan, bağışta bulunan herkese teşekkür ve dua etti. 

BİR ÇAYCUMA İMECESİ OLDU

Yürüttüğü kampanyayı değerlendiren BEÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Enes Gültepe, “Danışman Hocam Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun yönlendiriciliği ile yürüttüğüm sosyal sorumluluk projesi kapsamında muhtaç durumdaki 21 çocuğa ulaşarak çeşitli yardımlarda bulunduk. Onların sevinçlerini görmek beni çok mutlu etti, tüm yorgunluğumu aldı. Ailelerin hayır duaları ne kadar doğru bir iş yaptığımın kanıtı oldu. Kampanya tam bir Çaycuma imecesi şeklinde gelişti. Biz çağrı yaptık, muhtarlar isimleri belirledi, çeşitli kişi ve kurumlar bağışta bulundu. Katkı sunan Ilgın Yapı’ya, Mantarlı, Burgazlar ve Altaylar inşaat şirketlerine, Sıla Giyim,’e Sevgi Bebe’ye, Butik Mustafa’ya, Çakır Ayakkabı’ya, Sevilay Karadeniz’e, Metin Özdede’ye, Sunny A.Ş’ye, Doğan Giyim’e, Terapi Giyim’e, Doğru Cevap Eğitim’e, Sınav Dershanesi’ne, Başören İletişim ile Çolakoğlu Mağazası’na çok teşekkür ediyorum. Onların hayırseverliği sayesinde bu çalışmayı yüzümüzün akıyla sonuçlandırdık” dedi.