Zonguldak’ta dil kursu eğitimi veren , “American Life” adlı dil kurucusu Alper Dülger ve Aktif Yaşam Kulübü kurucusu Melih Şentürk arasında bugün 1 yıllık protokol anlaşması yapıldı. Protokol anlaşması kapsamında “American Life” dil kursu, Aktif Yaşam Kulübü üyelerine 1 yıl boyunca doğada dil eğitimi uygulayacak. Aktif Yaşam Kulübü’nün 29 Ekim tarihinde Yenice veya Bolu Şirin Yazı gölet’inde yapacağı etkinlikte, American Life ilk dil eğitimi verecek. 

Şentürk; “Eğitimle doğa iç içe olacak”
Aktif Yaşam Kulübü kurucusu Melih Şentürk, amaçlarının eğitimle doğanın iç içe olması olduğunu söyleyerek,” Güzel bir anlaşmaya imza attık. Bizimde hoşumuza giden bir anlaşma. Eğitimle doğa iç içe olacak. Şuan insanlar tarafından doğa çok sık tercih edilmeye başlandı. Doğamızda yapımızda olan bir şey aslında. Hani meşhur bir film vardır ya Ha babam Sınıfında, “dört duvarı kapalı yer okul değildir” gibi. Aslında bu da onun küçük bir göstergesi olacaktır. İnsanların mutlaka kendilerine zaman ayırması gerekiyor. Eğitimle de olsa, çalışma hayatında da olsa biz bunun taraftarıyız. Doğa da aktivitelerimiz olacak. Yürüyüşlerimiz olacak. Beylül hanımla beraber doğa da sanat etkinlerimiz olacak. Şuana kadar sosyal medya üzerinden 3.000 üzerinde takipçimiz var. Aktif olarak gittiğimiz yerlerde 50 yakın kişiyle etkinliklerde yapıyoruz. Genellikle gençlerimiz bizlere katılıyor. American Life katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz ”dedi. 

Dağkıran; “Dili sınıf dışına yaymak istiyoruz”
American Life Kurum Müdürü Tugay Dağkıran, dili sınıf dışına vurmak istediklerini ifade ederek, “Zonguldak’a Dil sosyal bir durumdur. Bunu öğrencilerimizle birlikte yaparak ve yaşayarak kulübümüzün yardımıyla dışarıda öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Daha çok Doğa içerisinde ve dışarısında birbirleri ile etkileşim içerisinde olmalarını sağlamak istiyoruz. Bu yüzden Aktif Yaşam Kulübümüzle böyle bir anlaşma yaptık. İki taraf içinde çok güzel olacağını düşünüyorum. Bizimde ihtiyacımız olan dili sınıf dışına yaymak istiyoruz. Zonguldak’ta ilk kez olacak bu. Biz American Life olarak eğitimlerimizi dışarıya vurgulayarak Zonguldak’a kazandırmak istiyoruz ”şeklinde konuştu. 

Dülger; “Zonguldak’ta dili daha ileriye taşımayı hedefliyoruz ”
American Life Kurucusu Alper Dülger, Aktif Yaşam Kulübüyle güzel bir anlaşma imzaladıklarını söyleyerek, “ Amacımız dili dışarıya yayabilmek. Doğa Kulübüyle yaptığımız anlaşma kapsamında üyelere doğa da İngilizce eğitimi vermeyi planlıyoruz. Zonguldak’ta ilk kez bir dil kurusu doğa da İngilizce eğitimi verecek. Bizim için de önemi çok büyük. Daha önce de Zonguldak Kömürspor Kulübüyle bir protokol anlaşması yapmıştık. Anlaşma kapsamında Zonguldak Kömürspor alt yapısında eğitim gören sporculara, saha da İngilizce eğitimi vermeye devam ediyoruz. İnşallah bu şekilde Zonguldak’ta dili daha ileriye taşımayı hedefliyoruz ”dedi. 
Emre Can BAYRAM