Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi (MEDEM) bünyesinde başlatılan “Anne Üniversitesi” 14 Mart 2017 Salı günü ders başı yaptı.

8 hafta sürecek olan eğitimin ilk dersi öncesinde açılış konuşması yapan BEÜ Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Uzman Elif Gür toplumun ve ailenin vazgeçilmezinin anneler olduğunu belirttiği konuşmasında eğitimlerin şimdiden tüm annelere faydalı olması dileklerini ileterek katılımlarından dolayı tüm annelere teşekkür etti. Ayrıca böyle bir çalışmanın Üniversite bünyesinde yapılmasında gösterdiği destekten dolayı anneler adına BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından ilk dersi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hasan Meydan verdi. Meydan, Ailede Değer Eğitimi başlıklı sunumunda aileyi ayakta tutan değerlerin önemi üzerinde durarak ülkemizden ve dünyadan konu ile ilgili örnekler vererek sunumunu tamamladı. Meydan, sunumun ardından annelerden gelen sorulara cevap verdi.

Anne Üniversitesi her salı 12.00- 13.30 saatleri arasında Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda devam edecek.