Zonguldak’ın sosyal faaliyetleriyle öne çıkan okullarından Mithatpaşa İlkokulu, bir örnek kampanyaya daha imza attı. Okulun 1. Sınıf Öğretmeni Deniz Özen tarafından hazırlanan proje, okul geneline yayıldı.

Atık Zinciri adı verilen proje kapsamında atık yağ ve plastik malzemelerin toplanmasıyla öğrencilerde hem çevre bilinci oluşturuldu hem de buradan elde edilen gelirle okula deterjan temin edildi.

Konuyla ilgili Halkın Sesi’ne bilgi veren Deniz Özen, şunları söyledi:

“Teknolojinin gelişmesi hayatımızı kolaylaştırırken, çevremize verdiğimiz zarar artıyor.

Mithatpaşa İlkokulu olarak bu zararları en aza indirgemek amacıyla ‘ATIK ZİNCİRİ’ projesi oluşturduk.

Öncelikle her sınıftan bir proje lideri belirledik. Proje liderimiz sınıfları gezerek atık yağ ve plastiğin zararları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin yapması gereken tek şey evde kullanılan ve atılacak olan yağ ve plastikleri okula getirmekti. Bu anlamda işimiz çok kolaydı. Okul Müdürü Ali Özdoğan proje sorumlusu Deniz Özen ile projeye destek veren bütün öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.  

Buradan yola çıkarak sloganımızı bulduk. ‘İŞMİZ ÇOK KOLAY’

20 Mayıs Pazartesi günü öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Müdürü, Müdür yardımcıları, Şube müdürleri ve velilerimizi de zincirimizle zincirimizi oluşturduk. Toplanan plastik ve yağ atıkları ile öğrencilerde farkındalık oluşturduk. Topladığımız yağ ve plastik atıkları firmaya teslim ettik. Yağ atıkları karşılığında okulumuza 10 kg. deterjan teslim aldık. ‘Zincire katılmıyorsan şikayet etme’ sloganıyla programımızı tamamladık.

Amacımız 2019 Ekim ayından itibaren okulumuzda her ayın ilk pazartesi günü bu projeyi hayata geçirmek. Projeye destek veren, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz” 

Haber: Abdullah Karabacak