Avrupa Konseyi’nin bir alt organı olan Avrupa Çevre Ajansı (AÇA)’nın “Ulusal Uzman” programı adı altında Türkiye’ye tanıdığı 1 kişilik kontenjan için Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Ali İhsan Şekertekin’i seçti. AÇA Başkanı Prof. Hans Bruyninckx ile yüz yüze online mülakat görüşmesi sonucunda Genel Merkezi Kopenhag’da bulunan AÇA’da Ulusal Uzman olarak görev almaya hak kazandı. 
Avrupa Birliği tarafından çevre hakkında doğru ve bağımsız bilgi sunmak, çevresel hususların ekonomik politikalarla bütünleştirilmesi ve sürdürülebilirliğe geçiş hakkında bilgilendirilmiş kararlar almalarına yardımcı olmak üzere AÇA’da 33 üye ülke ve 6 işbirliği ülkesinden uzmanlar görev yapıyor. Ulusal odak noktalarıyla, genellikle de ulusal çevre ajansları veya çevre bakanlıklarıyla yakın işbirliği içinde çalışan AÇA, pek çok kurumun dahil olduğu (toplam 350 kadar) ulusal ağların koordinasyonundan sorumludur. AÇA’da hali hazırda ülkemizden sadece 1 uzman bulunmaktadır.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer de yaptığı açıklamada “Bu onurlu görev için seçilen Araştırma Görevlisi Ali İhsan Şekertekin’i ve onu yetiştiren hocalarını canı gönülden kutluyorum. Geomatik Mühendisliği Bölümümüz elde ettiği başarılarla uluslararası alanda bizleri gururlandıran bir bölüm. Destek verildiğinde ve istendiğinde insanımızın neler başarabileceğinin canlı bir örneğini oluşturuyorlar. Bu vesileyle tüm bölüm elemanlarını bir kez daha kutluyorum” dedi.