Zonguldak’ta “Enerji Hukuku” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Berra Besler’in katılımıyla Zonguldak’ta meslek içi eğitim semineri düzenlendi. Seminerde “Enerji Hukuku” ve “Maden Hukuku” adlı iki oturum gerçekleştirildi. Seminere Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı ve Düzce Baro Başkanları’nın yanı sıra üye avukatlar ve davetliler katıldı.

Programın içeriği hakkında bilgiler veren Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem ise meslek içi eğitimler kapsamında Zonguldak’ta seminer verildiğini bildirdi. Sivil toplum örgütleri ve sendikalara da açık olan programda maden hukukunun da konuşulacağını ifade eden Ertem, şöyle dedi:

“Av. Kerem Ertem, “Türkiye Barolar Birliği meslek içi eğitimleri kapsamında Zonguldak bölgesel anlamda bir çalışmaya ev sahipliği yapıyor. Zonguldak Barosu, Düzce, Bartın, Karabük ve Çankırı Barolarından çok değerli katılımcılarımız var. Zonguldak’tan kamu kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan ve derneklerden temsilcilere de açık bir çalışma. Çalışmamızın iki ana başlığı var. Birisi enerji hukuku diğeri ise maden hukuku. Enerji Hukuk ile ilgili olarak halen devam eden çalışmada, özellikle elektrik üretimi ve elektrik üretiminin pazarlanması, tüketici boyutu, termik santrallerinin kurulma aşamaları, kamu kuruluşlarının rolleri, çevre etki değerlendirme raporlarının alınma süreçleri. Bunlar tartışılacak. Maden hukukuyla torba yasada getirilmesi düşünülen değişiklikler var. İkinci oturumda bunlar konuşulacak. bUnları bir başlık altında ele alıp değerlendireceğiz. Toplantı soru cevaplarla sona erecek. Ama birlik Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler’in bu bölgeye yakın sempatisi de bu seminerin daha organize olmasında önemli oldu.”