Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin girişimleriyle 5 Aralık Çarşamba günü, Atatürk Kültür Merkezinde Psikolog Hülya Usta Biçer’in sunumu ile “Bağımlı Olma, Özgür Ol” başlıklı konferans verildi.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında düzenlenen, Eğitim Fakültesi akademik personeli ve öğrencilerinin katıldığı  konferansta konuşan Biçer, madde bağımlılığı konusunda en iyisinin “hiç başlamamak” olduğuna vurgu yaparak bağımlılıklara son yıllarda teknoloji bağımlılığının da eklendiğini söyledi. Biçer konuşmasında, engellenemeyen istekleri, yoksunluk hissini ve bağımlılarda oluşan fiziksel, davranışsal ve psikolojik belirtilerianlattı. Gençlerin neden denemeye başladıklarını, beyinde oluşan hasarlar, gençlerin /ergenlerin nasıl kandırıldıkları ve nasıl hayır demeleri gerektiğinden bahseden Biçer,bu konuda Türk Ceza Kanunu’nda yer alan cezalardan bahsetti. Konferansta,sorularıyla katılımcıların da görüşlerine yer verildi.

Konferans sonunda Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Timur Koparan, Psikolog Hülya Usta Biçer’eve Topluma Hizmet Uygulamaları danışmanı Dr. Öğr.Üyesi Aziz Gökçe’ye plaket ve çiçek takdim ederek, projenin tasarlanması ve hayata geçirilmesinde emeği geçen öğrencilere teşekkür etti. (Haber merkezi)