Merhaba Arkadaşlar,

     Hepimizin bildiği gibi LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bütün öğrencilerimize hayırlı olsun. Başarılarının devamını diliyorum. Bu yazımda başarıya giden yolu anlatacağım.

     1. sınıfla başlayan eğitim hayatı ortaokul 8. sınıfta yapılan bir sınavla mola verip,liseye geçiş yapılır İşte bu molada LGS yapılır. Öğrencilerin başarılı olup,olmadığı, iyi çalışıp,çalışmadığı, iyi bir liseye gidip gidemeyeceği vb. Bu Sınavla belli olmaktadır. Öğrencilerin sınavı hazırlığı ilkokul yıllarından itibaren başlar;kimi veliler İlkokuldan itibaren özel dersler ve etüt merkezleri ile takviyeleri yaparlar. Bazı veliler de beklerler 7. sınıf veya 8. sınıfta takviyelere başlarlar. Tabii bu onların fikri ve maddi imkanlarına bağlıdır. Bu çalışmaların dışında öğrencinin de gayretli ve azimli olması gerekir. Yoksa hedefine ulaşması zor olur.   

    Çok başarılı olan öğrenciler fen liselerine girerler. Diğer öğrenciler de diğer liselere yerleşirler. Puana dayalı olmayan okullar adrese göre ve okul ortalamasına göre yapılan sıralama ile yerleşirler yetenekli ve gayretli olan öğrenciler lisede de buna devam ederlerse karşılığında istedikleri üniversitelere ve bölümlere  yerleşirler. Temeli sağlam atmalıyız.

     İlkokulda iyi yetişen yetiştirilen öğrencilerin ortaokulda başarılı olması doğaldır. Ortaokulda iyi yetişmiş öğrencilerinde liselerde başarılı olması en tabii haklarıdır. Kaliteli ilkokul+öğretmen+aile+öğrenci bu başarıyı inşa edecektir. Yoksa öğrenci ders çalışmazsa,zoraki ödevleri yaptırılıyorsa ders çalışma konusunda anne ve babasını dinlemiyorsa başarıyı nasıl sağlayacak? Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir fark da yaz tatilinin boş geçirilmemesi  öğrenciyi başarıda öne çıkaracaktır.  Bu şekilde hem tatilini hem de ders çalışmasını planlı yapan öğrenciler. Çalışmalarını son dakikaya bırakmadıkları için başarılı olacaklardır neden? Çünkü baştan itibaren planlı çalışmışlardır.

   Sonuç olarak; koronadan dolayı okulların açılıp, açılmayacağına bakmayalım. Çocuklarımızın eğitimine odaklanalım. Boşa zaman kaybetmeyelim. Bu dönemlerin  eğitimde kayıp dönemler olmasına izin vermeyelim. Şimdiden çoğu öğrencilerimiz kendilerine bir rota çizdiler. Geriye kalanalar da rotalarını çizerlerse geride kalmamış olurlar. Böylece gelecekteki hedeflerine ulaşabilirler.

 

Mehmet Hatip Denek