Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Bir ulusun geleceğini belirleyen genç nesiller ve onların aldıkları eğitimde büyük katkısı olan ve çocuklarımızın yetişmesinde en önemli etken olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan; "Öğretmen, öğrencinin gören gözü, işiten kulağı, hisseden kalbi, düşünen beyni, konuşan dili, yazan kalemidir. Öğretmenlerimiz fedakârca çalışan, bizlerin, vatanının ve milletinin selameti için çaba sarf eden eğitim neferleridir. Bugün nereye bakarsak bakalım bütün güzelliklerde öğretmenlerimizin eserleri vardır.” dedi. 

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkânsızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır.

     
Çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, araştıran, düşünen, sorgulayan bireyler olarak da yetiştirmek hepimizin görevidir.  Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü can-ı gönülden kutluyorum.” (Haber Merkezi)